Ana López, candidata del PSC a l’alcaldia de Cambrils: “Primer hem de treballar per agradar a la ciutadania que vivim tot l’any”

Noticias

Publicamos esta entrevista porque es un ejemplo más de lo que deben hacer, disimular, trampear… todos los políticos frente a las elecciones que se nos vienen encima

Además, nos ha llamado la atención el titular. Más o menos dice que trabajarán para la ciudadanía que vive todo el año en Cambrils

Y los de segunda residencia?, que son una cantidad muy importante, ¿qué?

Yo creo que a la candidata del PSC se le ha colado ese sentimiento que tienen muchos residentes cambrilenses de que los de segunda residencia, somos un estorbo que debemos soportar. Pagan sus impuestos y solo molestan uno o dos meses al año

Y eso que la candidata reconoce que somos un municipio turístico, todo es un poco contradictorio

 

Queden uns tres mesos perquè acabi l’actual legislatura, en què han governat en coalició amb ERC i CiU. Quina valoració fa d’aquests quatre anys?

En general positiva. Vam acordar un pla de mandat que s’ha complert al 90%. Pel que respecta a les responsabilitats que hem assumit des del PSC estem molt satisfets i satisfetes perquè hem començat les tarifacions socials; hem fet els primers pressupostos participatius; o, per exemple, hem assentat les bases del nou servei d’Oficina Local d’Habitatge al Forn del Tallero, importantíssim per tractar aquesta demanda social i que, a més, generarà un major dinamisme al nucli antic. També estic molt satisfeta del treball que hem fet a promoció econòmica com ara la diagnosi completa del comerç de la ciutat, o, pròximament seguir endavant amb la reforma del mercat municipal…

Ha quedat alguna cosa pendent de les que tenien al programa de les anteriors eleccions?

La majoria s’ha complert però és clar que hi ha projectes que no veuen la llum en quatre anys i que han de tenir una projecció més enllà d’un mandat. Sí que és cert que potser ens hauria agradat donar una sortida al Teatre Auditori però primer s’havien de sanejar els comptes municipals. Un cop fet això, pel proper mandat sí que -al meu entendre- serà una línia estratègica prioritària. També voldria que s’hagués avançat a la plaça del Pòsit i que avui no tingués l’aspecte actual perquè cal un impuls al barri del port. Però és clar, és un problema entre dos privats on l’Ajuntament té la mediació limitada.

Ha estat una legislatura que, malauradament, ha estat marcada per l’atemptat terrorista del 2017. Com ha afectat al municipi?

Hem sigut una ciutat que hem patit, la veritat. Un fet així ens ha colpejat directament. Però tot i el dolor hem sabut superar-nos, ens hem fet forts i és una ciutat de la qual em sento molt orgullosa dels seus veïns i veïnes.

Una de les grans polèmiques ha estat la guerra de banderes a l’Ajuntament. Quina opinió en té?

La guerra de les banderes no soluciona els problemes del dia a dia de la ciutadania; no donen menjar, ni feina, ni ocupació, ni educació. No és una eina que serveixi per a generar qualitat de vida al municipi. Que consti que no vull frivolitzar sobre el problema però jo sóc representant municipal, de proximitat, de Cambrils i la prioritat ha de ser el benestar i creixement; donar solucions i oportunitats; estar pendents del dia a dia de les persones.

És la segona vegada que és cap de llista. A les eleccions del 2015 van perdre gairebé la meitat de vots. Creuen que poden recuperar la confiança de la ciutadania?

Jo no faria aquesta lectura tant simplista perquè en realitat el que es va donar fa 4 anys va ser un canvi importantíssim de l’escenari polític amb un fraccionament de partits i nous corrents que van capgirar el mapa electoral de la ciutat. També recordeu que es van presentar fins a 11 partits a les municipals del 2015 i això va fraccionar encara més el vot; per tant ja no estem parlant de majories àmplies. Els que van aconseguir més vots van ser ERC, CiU i NMC amb 4 regidors i amb un marge ajustadíssim de vots; però en tot cas, només amb un regidor més que nosaltres. En el nostre cas, a més, ens vam trobar amb una escissió interna amb dos corrents que no ens va afavorir gens i que ara ja estan superades.

Haver format part del govern municipal els ajuda de cara a les eleccions?

Evidentment estar al govern et dona més visibilitat, però també estàs més exposada. La valoració l’ha de fer la ciutadania i m’agradaria que tinguin present la dedicació i esforç per tirar endavant els projectes de ciutat que hem anat desenvolupant des de les regidories que hem assumit. Hi ha hagut un canvi en el model de seguretat; una empenta decidida en les polítiques d’igualtat; el servei de promoció integral a l’emprenedoria que hem engegat a la Torre del Llimó… i la continuïtat a altres esdeveniments que ens donen una gran projecció com la modernització d’espais de la Fira de Cambrils, entre un llarg etcètera.

Quin serà el pilar bàsic del programa electoral del PSC?

Ens recolzem en els objectius de l’agenda europea 2030; en el progrés i desenvolupament social de les persones; en el suport de les nenes i les dones, amb la sostenibilitat mediambiental o, per exemple, també en generar una ocupació de qualitat que pot venir de la mà del desenvolupament de nous eixos comercials; l’increment de zones de vianants; l’impuls a nous eixos urbanístics en els quals haurem de treballar quan desaparegui la via del tren… Són eixos irrenunciables per a nosaltres perquè creiem en la ciutadania i en la qualitat de vida que han de poder gaudir en el nostre entorn.

Quin és l’eix principal en què s’ha de sustentar el creixement futur de Cambrils?

La nostra principal activitat econòmica és el turisme i això no ho canviarem, però sí que podem seguir treballant per la sostenibilitat i l’equilibri, com ho és en aquests moments. Però cal que seguim millorant l’atractiu de la nostra destinació, l’oferta d’experiències. Les condicions en les quals rebem als visitants i turistes ha de ser un objectiu però també tenint molt present que primer hem de treballar per agradar a la ciutadania que vivim tot l’any. Si a nosaltres ens satisfà la ciutat en què vivim, aquells que ens triïn per a les seves vacances també aconseguiran trobar-se com a casa.

Però també hem de generar noves potencialitats econòmiques que han de venir de la mà del desenvolupament integral del polígon Belianes i posar en funcionament el Vilagrassa perquè es generi ocupació de tot l’any.

La venda ambulant ha estat un problema habitual a Cambrils en els darrers anys. Tenen prevista alguna acció per posar-hi fi?

No és un problema de Cambrils. Està vinculat a tots els municipis costaners. Mentre hi hagi pobresa i desigualtats a altres països seguirà existint. Però creiem que l’hem d’abordar des d’una perspectiva transversal. Per molts esforços que dediquem des de la Policia Local – que ja ho fem- només amb mesures coercitives no ho revertirem, i és clar que hi seguirem dedicant esforços en coordinació amb els cossos i forces de seguretat de l’Estat.

Per acabar, amb qui estaríeu disposats a pactar?

Només posem un parell de línies vermelles. Si cal pactar, ho farem només amb aquells grups que tinguin com a eix principal el desenvolupament social i econòmic de la ciutadania de Cambrils i que respectin els espais públics i municipals lliures de simbologia, on tothom ens hi puguem sentir còmodes.

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.