Cambrils crearà un protocol d’actuació davant dels casos d’ocupació il•legal

Noticias

Buena noticia, a pesar de que no sabemos cómo será ese protocolo, pero por lo menos parece ser que algo se hará

A pesar del mucho tiempo que se sufre este problema, siempre se ha tenido la impresión de que el Ayuntamiento poco o nada hacía, se ponían de lado

Apoyamos esa medida y confiamos en que resulte positiva para cualquier afectado

 

La mesura es preveu en una moció presentada al ple de dilluns per Cs i PP i aprovada amb 20 vots

 

 

La recent ocupació de l’antiga residència Montemar de Cambrils, a la urbanització de Vilafortuny, i l’alarma social generada ha propiciat que la majoria de grups municipals s’hagin unit perquè Cambrils compti amb un protocol d’actuació davant de casos d’ocupació il·legal «amb l’objectiu de poder actuar el més ràpid possible», explica el regidor del PP, David Chatelain. Va ser en la sessió plenària celebrada ahir al matí que Ciutadans i el Partit Popular van presentar la moció. La proposta va prosperar amb el suport de 20 regidors (ERC, PDeCAT, PSC, Nou Moviment Ciutadà, Cs, PP i quatre regidors no adscrits). Tan sols Ivan Sanz, d’Assemblea de Cambrils, va ser crític i hi va votar en contra.
Tal com va explicar Chatelain, el que es busca amb la moció és «categoritzar» les actuacions que es fan davant d’ocupacions i, així, davant de futurs casos, poder actuar de forma sistematitzada. «El que es vol és donar una resposta ràpida i treballar per evitar que se’n produeixin de nous, apostant per equips multidisciplinaris», va afegir el popular.

Els dos grups impulsors de la moció, PP i Cs, van defensar que el text es presenta ara, davant de la preocupació i alarma social que ha generat l’ocupació de la residència Montemar, «la primera gran ocupació», remarcà David Chatelain, que recorda que a més, a tan sols Vilafortuny hi ha 66 cases habitades de forma il·legal. Els dos grups també destaquen que el municipi ja dóna cobertura als casos concrets de persones i famílies amb dificultats, i que per tant no hi ha la necessitat d’ocupar habitatges. A més, en el cas concret de l’antiga residència, posen de relleu el mal estat de l’edifici i el perill que això pot comportar pels ocupes.

Per la seva banda, l’equip de govern s’ha sumat a la proposta i, per tant, properament es procedirà a la creació del futur protocol d’actuació. Des de l’equip de govern encara no es posen terminis, però l’alcaldessa Camí Mendoza assegura que es treballarà en la moció des de la regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat. Així mateix, però, l’alcaldessa destaca que «actualment, ja es fa tot el que es pot fer». En el cas de Montemar, l’Ajuntament ja ha contactat amb la propietat de l’edifici abandonat –una entitat bancària– per informar-los de l’ocupació i demanar que es presenti una denúncia, «que és l’única manera de poder actuar policialment amb una ordre judicial». Segons l’Ajuntament, «el consistori té poc marge de maniobra».

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.