Cambrils pateix episodis puntuals de males olors provinents del clavegueram

Noticias

Aquest passat cap de setmana Cambrils va viure uns episodis de males olors generalitzades, sobretot el dissabte i el diumenge a la nit. La forta olor de clavegueram es va sentir a diferents barris de Cambrils com així ho han manifestat uns quants veïns que s’han posat en contacte amb revistacambrils.cat per a comunicar-ho. Veïns del Port, Eixample, Parellada i Pinaret han fet evident aquesta problemàtica de les males olors a Cambrils, aquest passat cap de setmana.
Des de l’Ajuntament i un cop fet les comprovacions oportunes s’ha notificat que aquestes males olors han vingut provocades “per una baixada dràstica de la pressió atmosfèrica sumat al fet que les clavegueres es troben molt plenes per l’increment de la població existent en aquestes dates”. Des de l’Ajuntament també s’ha volgut precisar que aquesta mala olor generalitzada a tot el poble no té res a veure amb el funcionament de l’estació depuradora i es puntualitza que “funciona correctament”.

L’ampliació de la depuradora, un tema pendent

El tema de les males olors, a la zona més propera a la depuradora, fa anys que dura. Els veïns de Vilafortuny i del Molí de la Torre han expressat les seves queixes des de fa molt de temps. Precisament en la darrera sessió plenària del passat 28 de juliol el regidor del PP –David Chatelain– va demanar explicacions al govern municipal pels diferents episodis de males olors produïts aquest mateix estiu i provinents de la depuradora. A aquesta qüestió, el regidor de Serveis, Medi Ambient i Obra Pública –Antonio Laguna– va explicar que es tractava d’un “tema històric”, un problema que s’arrossega des de fa molts anys i que per solucionar-ho és necessària l’ampliació de la depuradora. Segons va comentar Laguna, ja es va fer una actuació d’injecció d’oxigen per evitar les males olors, però el que caldria és aquesta inversió per part de la Generalitat.

Si tirem una mica més enrere en el temps, el tema de les males olors provinents de la depuradora ja va ser un dels que es va tractar en el debat d’alcaldables que es va fer a Vilafortuny, el passat 14 de maig. Els veïns van interpel·lar als representants dels onze partits que es presentaven a les eleccions municipals a Cambrils sobre les males olors de la depuradora. En aquella ocasió va ser, precisament, el regidor del PP David Chatelain, llavors al govern municipal, qui va reconèixer que la depuradora estava treballant al 120%. Per la seva part, la llavors alcaldessa Mercè Dalmau, va dir que ja estava programada l’ampliació de la depuradora per part de l’ACA però no va anunciar cap termini concret per a que es materialitzés aquesta ampliació. La resta de representants dels partits van reconèixer que aquest era un tema a solucionar

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.