David Chatelain (PP): «El govern municipal ni escolta als veïns ni té clares les prioritats de Cambrils»

Noticias

Lo hemos dicho en alguna ocasión, nosotros no tenemos ninguna obligación con ningún partido político

En esta ocasión es el PP quien se manifiesta en la misma línea que nosotros hemos defendido muchísimas veces

Pero es que es tan difícil solucionar los problemas endémicos que tiene Cambrils?, tenemos un montón de calles para reparar, aceras, rieras, y un larguísimo etcétera

Un ejemplo representativo es el desaguisado actual del barrio de la Llosa, llevan un montón de años pidiendo se solucionen los problemas que generaron los anteriores consistorios

Pues nada, lo dicho, solo les interesan las obras majestuosas

Perdonen mis queridos Gobernantes, así no, así no se hace Cambrils

Segons els populars i arran de la presentació dels projectes claus del mandat de la setmana passada, el govern obvia intervencions pendents com finalitzar l’avinguda del Baix Camp o el carrer de les Orquídies

El PP lamenta que s’hagin aparcat projectes com el de la remodelació del barri de la Llosa

El portaveu dels populars a Cambrils –David Chatelain– ha afirmat, en un comunicat de premsa que, «després de veure la presentació de projectes estratègics per al municipi, el govern que dirigeix Camí Mendoza no sols no té clares les prioritats sinó que no escolta els veïns a l’hora de plantejar l’acció de govern: tenir un Pla d’Acció Municipal està bé, però la pandèmia ha canviat moltes coses».

Queden aparcades reivindicacions com acabar l’avinguda del Baix Camp o la rehabilitació del barri de la Llosa

Segons Chatelain, «ningú dubta que obres com la remodelació de la Rambla de Jaume I o l’avinguda de l’Esport són necessàries, però la qüestió és si són prioritàries en aquest moment», afirma l’edil, que atribueix la presentació a les presses per a intentar tenir acabades aquestes obres abans de les properes eleccions municipals. No obstant això, queden aparcades reivindicacions com la finalització d’obres al barri del Port o de l’avinguda del Baix Camp, o temes històrics com la rehabilitació de la Llosa, especialment del carrer de les Orquídies, i moltes altres reparacions en la xarxa viària, que segons Chatelain «serien intervencions molt més necessàries i de menor cost, permetent destinar recursos a fer costat a la ciutadania i a les empreses per a superar el cop que ha suposat la Covid-19».

La remodelació de la rambla de Jaume I deixa fora l’àmbit del carrer de Pau Casals

En el cas de la Rambla de Jaume I, segons afirmen els populars, sotmetre als comerciants de la zona a dos anys d’obres sense temps a recuperar-se de les nefastes repercussions econòmiques de la pandèmia pot suposar un dur revés de conseqüències imprevisibles. «Cal no oblidar que la intervenció preveu la instal·lació de canalitzacions, cosa que implica aixecar tot el traçat abans de poder començar a urbanitzar la zona», apunta Chatelain. D’altra banda, la planificació no tracta de manera unitària l’espai del barri del Port i deixa fora de l’àmbit el carrer de Pau Casals, el que porta al PP a demanar al govern que reconsideri ampliar el projecte per a dissenyar una intervenció integral de la zona a executar per fases, deixant la documentació preparada per a abordar l’execució quan la situació econòmica sigui més favorable.

L’avinguda de l’Esport no sembla «una necessitat a curt termini»

L’avinguda de l’Esport serà en el seu moment una infraestructura útil, però a la vista del baix nivell d’ús de la nova estació ferroviària no sembla que sigui una necessitat a curt termini. De fet, explica el PP, requereix de modificacions del planejament que dilataran el procés, com la proposta de rebaixar càrregues en un sector pendent d’impulsar, i que tampoc sembla que vagi a desenvolupar-se amb celeritat, ja que l’última modificació del POUM –injectant ràtios d’habitatge social elevades–, fa que els promotors siguin poc proclius a invertir.

«Estan intentant vendre aquest ‘Eix Cívic’ quan el propi govern és incapaç de posar-se d’acord sobre el que cal fer amb l’antiga estació, un espai cada dia més degradat»

La presentació de «l’Eix Cívic» és la part que els populars critiquen més durament. «De moment és fum», afirma Chatelain, que explica que el que s’han presentat són les al·legacions municipals a l’estudi informatiu i per tant no estan aprovades per la Generalitat, De fet ni tan sols s’ha contestat a la pregunta clau: «què passarà si no s’estimen aquestes al·legacions i el projecte continua com està previst?». En opinió del PP el govern haurà d’empassar-se el gripau de veure com continuarà havent-hi barreres arquitectòniques en part del traçat, trencant amb la posició mantinguda durant molts anys per la totalitat de forces polítiques de Cambrils. És curiós, reflexiona el PP, que estiguin intentant vendre aquest «Eix Cívic» quan «el propi govern és incapaç de posar-se d’acord sobre el que cal fer amb l’antiga estació, un espai cada dia més degradat».

«Camí Mendoza dirigeix un dels consistoris més ineficients que es recorden»

La valoració general és que, tal com comenta Chatelain, «hi ha presses per vendre acció de govern per part d’alguns regidors, però la realitat s’imposa: coses com netejar les rieres o arreglar clots s’eternitzen, no oblidem el que ha passat amb les ajudes a les empreses, que han arribat amb mesos de retard, o la campanya dels Bons Cambrils, que van rebutjar en primera instància. Camí Mendoza dirigeix un dels consistoris més ineficients que es recorden. La única cosa que s’ha dut a terme amb rapidesa ha estat l’adquisició de l’antic Celler de la Cooperativa, curiosament».

«Estem davant el primer acte de campanya de les eleccions de 2023»

«Estem davant el primer acte de campanya de les eleccions de 2023», opinen els populars, tot i que consideren que la presentació no canviarà la imatge d’un govern municipal molt poc valorat pels veïns. «Hem parlat amb molta gent que es posa les mans al cap quan senten parlar d’aquests projectes mentre miren al seu voltant i veuen l’estat actual de la ciutat, que a nivell de manteniment i neteja deixa bastant que desitjar, per no parlar de l’estat de nombrosos carrers i vials», explica el portaveu popular. «Els problemes s’acumulen, el govern està molt lluny d’estar cohesionat, i la sensació és la de que no s’escolta la ciutadania. El darrer exemple, les casetes del Port», ha reblat Chatelain.

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.