David Chatelain (PP): «L’Ajuntament no es pot permetre perdre opcions de finançament per manca de projectes»

Noticias

Ya sabéis que nunca nos posicionamos a favor o en contra de tal o cual partido político, no es nuestra función y no queremos entrar en ello

En esta ocasión, la propuesta de un miembro del consistorio, nos parece muy, pero que muy interesante

No recuerdo que ningún miembro del gobierno municipal se expresara tan claramente

Nuestro barrio, el Regueral, “peca” de tener pocos residentes fijos y por lo tanto muy pocos votos a considerar

Cada mejora que conseguimos, es a base de ser “muy pesados”

Parece ser que nuestras voces van llegando más lejos

Seguiremos, no nos conformaremos con bonitas palabras o promesas

El PP també ha reclamat una nova Llei de Barris per a zones més degradades com la Llosa o el Regueral

El regidor del PP demana una nova llei de Barris per a actuar en barris cambrilencs com la Llosa ( la foto) i el Regueral

El portaveu del PP de Cambrils considera que l’Ajuntament de Cambrils és «poc efectiu» a l’hora d’impulsar projectes amb subvencions d’altres administracions, comparat amb d’altres consistoris. Segons han informat des del PP, aviat es presentarà una nova oportunitat, el Pla europeu anticrisi de 700.000 milions d’euros, dels que Espanya podria obtenir 140.000 M€, i que girarà en torn al Mecanisme de Recuperació i Resiliència (plans de reactivació basats en la sostenibilitat i la transició ecològica).

Amb l’objectiu de determinar idees que puguin encaixar amb aquests fons, els populars presentaran una moció al ple d’avui tal d’impulsar una taula tècnica que determini els projectes amb més possibilitats d’aconseguir finançament, i que després encarregui als departaments implicats la tasca de redactar-los, amb l’aval polític corresponent. Algunes actuacions a proposar podrien ser la instal·lació de sistemes d’energia fotovoltaica en espais municipals; millores en la xarxa viaria per tal d’impulsar la mobilitat turística sostenible; aconseguir zones d’aparcament (que a més és necessari implementar per tal d’aconseguir l’etiqueta DTI), o recuperar i protegir espais naturals del municipi.

«Amb sort igual ens podrien finançar fins i tot l’Auditori»

Segons el regidor popular, avui dia hi ha tota una sèrie de fons destinats a entitats locals i comunitats autònomes, i l’entrada en joc dels Next Generation representarà una injecció de capital molt important. «Si no volem perdre l’oportunitat hem de ser proactius i treballar amb visió de futur. Malauradament en moltes ocasions s’han de tornar diners perquè no s’ha pogut cobrir l’oferta, i per aconseguir l’etiqueta de destinació turística intel·ligent caldrà una gran inversió, que podria venir en part d’altres administracions. Amb sort igual ens podrien finançar fins i tot l’Auditori», explica Chatelain.

El PP reclama una nova Llei de Barris per a zones més degradades com la Llosa o el Regueral

El PP també posa sobre la taula les darreres actuacions del Pla de Barris, que va deixar més d’onze milions a Cambrils, El regidor destaca que: «van ser un instrument de transformació urbana i social que van permetre millores importants al territori i especialment a Cambrils. Les darreres actuacions previstes en base a aquesta Llei han finalitzat al març de 2021, sense que la Generalitat hagi manifestat la voluntat d’impulsar una nova Llei de Barris o una figura semblant, i creiem que s’ha de reclamar a Barcelona una nova edició, que eventualment podria facilitar la remodelació dels barris més degradats de Cambrils, com La Llosa o El Regueral».

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.