Cambrils diu «prou» a les violències masclistes

“En esta ocasión, estamos al lado de nuestro Ayuntamiento.

Es una buena iniciativa y no podemos dejarla de lado

Desde aquí, nuestro total apoyo a cualquier acción que ayude a terminar con esta lacra”

El vestíbul de l’Ajuntament es va omplir per seguir l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional contra les violències masclistes

Un any més, l’Ajuntament de Cambrils es va sumar al Dia Internacional contra les violències masclistes. L’acte institucional, que es va organitzar ahir al matí a l’Ajuntament, va tenir un caire diferent al d’altres ocasions. En aquesta ocasió, es va comptar amb la presència d’un gran nombre d’alumnes de secundària de diferents instituts cambrilencs, que es van repartir per les escales de la primera i la segona planta de l’edifici consistorial per seguir l’acte, així com públic divers que es va aplegar al hall de l’Ajuntament. Per començar es va fer lectura del manifest a càrrec de diferents regidors homes del consistori. Concretament, hi van intervenir els regidors Alfredo Clúa, Imanol Rico, Jaume Gila, Eduard Pellicer i Ivan Sanz. Tots ells van posar en relleu el paper que han de jugar els homes en aquesta xacra social que està tant present en la nostra societat. Per tancar els parlaments, l’alcaldessa, Camí Mendoza, va prendre el torn de paraula per explicar que, “és imprescindible promoure un canvi de mentalitats, individuals i col·lectives, que faci que les violències contra les dones siguin impensables i situar el discurs en la dignitat, el respecte i la llibertat de les persones”.

Després de la lectura dels textos, la cantautora cambrilenca Bali Cejas va interpretar un parell de temes propis i, una tercera peça –a petició del públic– de la cantant Bebe. Totes les cançons tenien una temàtica relacionada amb la violència de gènere. La cantautora va aprofitar, davant d’un públic molt jove, per demanar que les relacions sempre s’han de basar en el respecte, la llibertat, la igualtat i la confiança. De fet, tots plegats van manifestar que els joves són el futur per eradicar aquest tipus de violències de gènere. Per acabar, un grup de joves van encendre unes espelmes en record de les dones mortes víctimes de la violència de gènere i es va guardar un respectuós minut de silenci.

Actuació de la cantautora cambrilenca Bali Cejas

 

Un moment de la lectura del manifest