El Consell del Barri Antic convoca al veïnat a una sessió participativa per consensuar les accions de millora

Ayuntamiento Cambrils Barrio Noticias

Parece ser, y es una impresión compartida por diferentes vecinos que no son de nuestro barrio, que ha cundido el ejemplo de participación iniciado con nosotros

Nos alegramos, quizás se ha abierto una nueva percepción de lo que somos, de lo que compartimos y que se puede llegar a un buen entendimiento usando fórmulas imaginativas

Creo, vamos, estoy convencido de que entre todos podemos hacer mucho, no podemos dejarnos abatir por aquello de que si nos harán caso o por desfallecimientos generados por la desidia y el paso del tiempo

El taller es portarà a terme dimecres 28 de febrer a la sala d’actes del Centre Cultural

Imatge d’una reunió del consell del Barri Antic

El Consell del Barri Antic de Cambrils ha decidit convocar a tot el veïnat a una sessió participativa per consensuar i prioritzar les accions de millora pel barri. El taller es farà el dimecres 28 de febrer a les 20 hores a la sala d’actes del Centre Cultural i servirà per disposar d’un pla d’acció prioritari que serà consensuat i validat pel consell de barri del mes d’abril.

Més enllà de reivindicar millores en serveis i manteniments, i accions de dinamització que ja es duen a terme, l’objectiu de la sessió és aportar propostes innovadores i  necessàries per donar continuïtat a la feina feta en el Pla de Barris. En aquest sentit, la sessió no es basa en diagnosticar i exposar problemes i  mancances, sinó ja que ja parteix d’una bateria d’accions de millora  anunciades en l’informe final el Pla de Barris i elaborada per l’associació de veïns del barri antic El Portal. En aquest taller les accions es posaran a consideració de tot el veïnat perquè les prioritzi i les consensuï, dotant-les de legitimitat perquè l’Ajuntament les entomi i faci viables, i de manera conjunta es tirin endavant.

El regidor de barri, Eduard Pellicer, ha promogut el desenvolupament d’aquesta sessió emmarcada en el propòsit de disposar d’un pla d’acció concret com una manera de seguir pensant estratègicament en el barri. Després de la transformació social i urbana que ha tingut el barri des del 2006, l’Ajuntament hi vol seguir actuant perquè segueixi essent un referent de centre històric i es mantingui i potencií  com un referent clau de la història i la identitat local. I això només s’aconsegueix, com ja es va fer, promovent la participació ciutadana com a eix central en totes les accions i projectes de millora que es duen a terme.

Diferents eines participatives a cada barri

La proposta de fer aquest taller de priorització i consens va ser aprovada pel Consell de barri, que va determinar que caldria fer-ho de manera participativa. La regidora de Participació Ciutadana, Ana López, ha comentat que en cada barri es busca l’eina participativa més adequada. Així, al barris de Nou Cambrils i Eixample Vila s’hi desenvolupen treballs amb un enfoc  de dinamització comunitària que afavoreixin la cohesió social i la mediació. En el cas del Regueral i Cambrils Badia s’està realitzant un pla d’acció més general i al Barri Antic, que compta amb molta feina feta, cal marcar uns objectius concrets i consensuats per seguir garantint l’excel·lència d’aquest barri.

El president de l’associació de veïns del Barri Antic –Ignasi Martí– està satisfet de començar a treballar en el barri i de tenir un calendari marcat que possibiliti el full de ruta a seguir en els propers anys. «Portem anys insistint en què cal  seguir apostant pel barri antic per mantenir la feina feta i aconseguir nous objectius de millora que avui en dia han de ser models de col·laboració comunitària», ha afirmat.

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.