El departament de Salut Pública realitza controls de qualitat de l’aigua de consum humà

Ayuntamiento Cambrils Noticias

Esta iniciativa, nos parece muy interesante

Desde luego que los controles que hacen las empresas distribuidoras son importantes, pero si además queremos comprobar lo que bebemos en casa, nos ofrecen esa posibilidad

Imatge de la campanya informativa de l’Ajuntament de Cambrils | Cedida

El departament de Salut Pública de l’Ajuntament de Cambrils ha portat a terme el programa anual de Control de la qualitat de l’aigua de consum humà a l’aixeta. Aquest programa consisteix en la presa de 20 mostres d’aigua recollides directament a l’aixeta de diferents domicilis particulars que després són analitzades al laboratori i notificades a la propietat amb la qualificació de aigua apta per al consum.

Aquesta analítica es programa a sol·licitud de la ciutadania interessada, fruit d’una denúncia o bé d’ofici, mitjançant el pla de control analític de recollida de mostres planificat des del departament municipal de Salut. Els punts de recollida de mostres són representatius de cadascuna de les zones de subministrament del terme i en la seva tria es consideren prioritaris els edificis construïts abans de 1980. El Reial Decret 140/2003, normativa específica que regula i fixa els criteris de la qualitat de l’aigua de consum humà, estableix el control de la qualitat de l’aigua a l’aixeta com una competència municipal.

76 analítiques a diverses zones del municipi

L’Ajuntament de Cambrils, a través de Comaigua, entitat gestora del subministrament al municipi, assegura que l’aigua de la xarxa pública d’abastament té la màxima garantia sanitària fins al punt d’entrada als edificis. Ara bé a partir d’aquí, la instal·lació interior correspon a la propietat de l’edifici o a la persona titular de les activitats públiques i comercials. De vegades, en aquesta xarxa interna hi poden haver factors que alterin la qualitat inicial de l’aigua, com ara l’existència de dipòsits o l’estat del material de les canonades. Per aquest motiu durant la realització d’aquest programa també s’informa a la ciutadania d’aquests possibles riscos i se’ls hi facilita una sèrie de recomanacions per evitar-los.

Fins al moment s’han realitzat un total de 76 analítiques a diverses zones del municipi.

Qualsevol persona interessada pot consultar la qualitat de l’aigua de casa seva sol·licitant aquesta analítica a través de la web, omplint el formulari publicat a l’apartat Control de les aigües dins de l’àrea de Salut Pública: http://www.cambrils.cat/ca/serveis/salut/el-control-de-la-qualitat-de-l-aigua-de-consum-huma. A la web es poden consultar també els resultats de les analítiques que realitza Comaigua a la xarxa de distribució.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.