El govern municipal desestima la proposta de Cs en la què demanava una rebaixa fiscal

Noticias

Está claro, bajada de impuestos, ná de ná

Dicen los que mandan que ya vale con no subirlos en el ejercicio 2021

Vamos, que si nuestro ayuntamiento presume de superávit y no lo utiliza, por ejemplo, para reducir la deuda municipal y lo destina a comprar un edificio, el de la Cooperativa Agrícola, no tengo la menor duda de que no está pensando en los vecinos, ni muchísimo menos

Será una operación de cara a la galería, para que en las próximas elecciones puedan llenarse la boca de lo mucho que miran por los intereses de Cambrils

NO ME LO CREO, solo piensan en ellos, en su partido, en seguir mandando

El regidor d’Hisenda, Jaume Gila, va explicar que, tenim clar que congelarem taxes i impostos (2021), però el que no podem fer és una reducció generalitzada ja que això seria poc responsable i posaria en perill el sosteniment dels serveis públics»

Avinguda de la Diputació deserta cap a finals del passat mes de març, en plena pandèmia

L’equip de govern va desestimar, a la sessió plenària del passat dilluns, una moció presentada per Cs en la què demanava una rebaixa fiscal per als contribuents cambrilencs com a conseqüència de la crisi econòmica de la covid-19. Donada la situació econòmica actual –que afecta a famílies, empresaris i autònoms de tots els àmbits– des de la formació taronja es van presentar una sèrie de propostes enfocades en la fiscalitat municipal. L’encarregat de presentar aquesta bateria d’iniciatives va ser el portaveu –Juan Carlos Romera– qui també va avançar que, «si assoleixen aquestes rebaixes que els proposem, Cs estarà disposat a aprovar les ordenances fiscals de l’any vinent. Malgrat que sigui un exercici molt difícil per al nostre grup –perquè ideològicament estem molt distanciats–, però tots exercim la nostra responsabilitat en favor del ciutadà de Cambrils».

Alguns dels punts més destacats de la proposta de Cs eren els següents: ampliar les bonificacions per a l’IBI dels exercicis 2020 i 2021; reducció de la taxa d’escombraries per als exercicis 2020 i 2021 per als sectors del comerç, l’hostaleria i el sector hoteler; bonificació del 100% de l’ICIO per als exercicis 2020 i 2021; eliminar el recàrrec del 50% de l’IBI per als habitatges buits; bonificacions per a la concessió de llicències de taxi; bonificació del 70% de l’impost a vehicles de tracció mecànica per a professionals del taxi i realització d’una auditoria de les partides pressupostàries.

David Chatelain (PP): «Algunes peticions que es fan són d’impossible compliment –tècnicament– perquè incorpora demandes de modificacions de normatives de l’any en curs»

Sobre aquest punt, el portaveu popular –David Chatelain– va dir que, «tinc moltes ganes de votar a favor d’aquesta moció, però he de fer algunes apreciacions. Algunes peticions que es fan són d’impossible compliment –tècnicament– perquè incorpora demandes de modificacions de normatives de l’any en curs, cosa que segons la normativa és d’impossible aplicació. El que sí se li pot exigir moralment a l’Ajuntament és que sigui sensible i tingui empatia davant de la problemàtica social i empresarial que ens ha generat la pandèmia. Estic d’acord en facilitar les condicions de vida dels nostres convilatans per la part que ens pertoca, però li prego al senyor Romera si estigués disposat a retirar les demandes d’impossible compliment normatiu perquè és complicat votar a favor d’una cosa que saps que no es pot fer.  Estic d’acord en què s’ha de mirar l’IBI i les brosses, però no referent a 2020, perquè ja està tanca i és impossible. Em ratifico amb les peticions per a exercicis posteriors».

Ana López (PSC): «Cal buscar fórmules per assolir l’objectiu real que és ajudar a pal·liar els efectes de la pandèmia»

Des del PSC, la seva portaveu va avançar el vot favorable del seu grup: votarem a favor de la moció ja que en el seu dia quan els diferents grups de l’oposició vam presentar tota una sèrie de propostes a tenir en compte per pal·liar la crisis i dificultat que tindrien la ciutadania i el teixit empresarial de Cambrils ja vam contemplar moltes d’aquestes mesures. Cal buscar fórmules per assolir l’objectiu real que és ajudar a pal·liar els efectes de la pandèmia; no trobo tant important que es retiri una paraula o una altra».

Jaume Gila, regidor d’Hisenda: «La realitat dels Ajuntaments és molt complicada, perquè tindrem una caiguda dels ingressos»

Per part del govern, el regidor d’Hisenda –Jaume Gila– va recordar que l’impacte de l crisi també ha repercutit en els ingressos públics de les diferents administracions i «les previsions per als diferents exercicis no són gaire optimistes. La realitat dels Ajuntaments és molt complicada, perquè tindrem una caiguda dels ingressos. Cal posar en valor l’enorme feina feta en els darrers anys per aquest govern que ens ha permès arribar a aquesta crisi amb les finances equilibrades, amb un nivell d’endeutament baix i amb estalvis que ens han de permetre seguir garantint la prestació dels serveis públics sense haver de fer retallades com a l’anterior crisi».

«El que sí tenim clar que congelarem taxes i impostos (2021), però el que no podem fer és una reducció generalitzada ja que això seria poc responsable i posaria en perill el sosteniment dels serveis públics»

Davant d’això, tal com va apuntar Gila, «malauradament la normativa estatal que regula la fiscalitat municipal és molt rígida. Tots els canvis fiscals que comportin una reducció d’ingressos ens obligaria també a reduir el límit de la despesa per l’import equivalent, de manera que ens faria impossible atendre les necessitats actuals. Per això, des de l’equip de govern hem optat per la via de les convocatòries d’ajudes covid-19 que permetin pal·liar els efectes de la pandèmia. Ja es van prendre mesures econòmiques per minimitzar els efectes i treballant en una nova convocatòria. El que sí tenim clar que congelarem taxes i impostos, però el que no podem fer és una reducció generalitzada ja que això seria poc responsable i posaria en perill el sosteniment dels serveis públics». Per tot plegat, el govern va votar en contra.

En el torn de rèplica final, Juan Carlos Romera va agrair el vot favorable de la resta de grups de l’oposició, però va lamentar la decisió del govern. Va afirmar, «la moció és una declaració d’intencions senyora Mendoza i senyor Gila, hi ha famílies que ho estan passant molt malament. No és una baixada generalitzada d’impostos, sinó una bateria de propostes molt concretes».

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.