El nou dipòsit de bicicletes de Cambrils ofereix espai per un centenar de bicis

Noticias

En esta ocasión debemos felicitar a nuestro Ayuntamiento. Esta iniciativa es de aplaudir y debe de tenerse en cuenta. No siempre hemos de señalar las cosas que nos parecen incorrectas. Ahora toca felicitarlos

L’Ajuntament de Cambrils és pioner al Camp de Tarragona

La regidora de Mobilitat, Yolanda Quílez, acompanyada del gerent d’Aparcam, Nicolau Mateu, han presentat aquest matí en roda de premsa el dipòsit de bicicletes. Es tracta d’un espai tancat ubicat a l’edifici d’Aparcam, dins el dipòsit municipal de vehicles.

L’espai, que té capacitat per a un centenar de bicicletes. Al dipòsit hi arriben aquelles bicicletes derivades d’alguna actuació policial (accident, prevenció, etc.,) o bé, que es troben abandonades a la via pública.

La regidora de Mobilitat, Yolanda Quílez, ha assenyalat que el dipòsit de bicicletes és una nova mesura per potenciar l’ús de la bicicleta a la ciutat: “Cambrils disposa d’una trentena de quilòmetres de carril bici i creiem que s’ha de posar en valor aquest fet distintiu i apostar per la bicicleta com una fórmula de mobilitat sostenible”. Per Quílez “aquelles bicicletes que hagin estat donades d’alta a través del biciregistre, es podran retornar fàcilment als seus propietaris”.

Cambrils, ciutat pionera en l’impuls del biciregistre

A les portes de la campanya nadalenca, i amb la bicicleta com un dels regals que es realitzaran durant aquestes dates, l’Ajuntament de Cambrils recomana als propietaris que facin ús del biciregistre. Es tracta d’una acció que s’ha de realitzar una única vegada i que facilita el retorn de la bicicleta en cas de robatori o pèrdua.

El biciregistre es pot realitzar a les botigues de bicicletes locals o a Aparcam. Consisteix en la col·locació d’un adhesiu que fa de “matrícula” gràcies al codi d’identificació únic que porta encunyat. Són molt difícils d’eliminar i encara  que els lladres ho assoleixin, sempre quedarà una marca en el quadre visible sota l’exposició de llum ultraviolada. La mesura també ha resultat dissuasòria en el possible cas de robatori, tal i com s’està demostrant en molts països europeus.

Totes aquelles persones que siguin usuàries de bicicletes, tenen l’opció de fer-ho. El registre de bicicletes serveix, igual que la factura, per identificar-se com a propietari, però té l’avantatge de quedar registrat en una base de dades, de manera que si la policia o qualsevol persona troba la bicicleta serà mes fàcil localitzar-ne el seu propietari.

L’Ajuntament de Cambrils és pioner al Camp de Tarragona en aquesta opció.

Aposta per a la mobilitat sostenible

A través del biciregistre i el dipòsit municipal de bicicletes, Cambrils vol continuar impulsant l’ús d’aquest mitjà de transport sostenible. En l’actualitat es disposen de gairebé 30 quilòmetres de carril bicicleta que permeten recórrer la ciutat de nord a sud. Per altra banda, l’Ajuntament està adherit a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, que compta amb 120 localitats adherides a tot l’estat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.