El Nou Moviment Ciutadà presenta un paquet d’al·legacions a la pujada d’impostos

Noticias

En este caso aplaudimos la exposición de este partido de la oposición en la que hace referencia a que este gobierno municipal debería oír a los vecinos

Son demasiadas las veces que nos sentimos desplazados de las decisiones municipales

No todo ha de ser inaugurar tal o cual obra, los que mandan, sea del color político que sea, debería prestar atención al día a día de nuestra ciudad

Parece que todo se circunscribe a hacer grandes obras, subir impuestos y negar las necesidades de la ciudadanía

Oliver Klein pensa que l’augment de les taxes és «una amenaça greu a les economies familiars i a la dels sectors empresarials del municipi»

Regidors del Nou Moviment Ciutadà en el ple del passat 24 de novembre

El Nou Moviment Ciutadà ha presentat un paquet d’al·legacions a la pujada d’impostos anunciada pel govern municipal. El portaveu de l’NMC i cap de l’oposició, Oliver Klein, creu que la proposta “és un despropòsit guiat pel desconeixement absolut de les finances municipals i una amenaça greu pel creixement de l’economia de Cambrils”.

En aquest sentit, Klein ha explicat que “els efectes nocius de la pandèmia encara vigents i les incerteses globals que vivim haurien de ser motius, més que suficients, per a que l’equip de govern fos raonable i ponderat a l’hora de plantejar uns pressupostos pel 2024 que no castiguin les economies familiars ni posin en perill sectors tant estratègics pel nostre municipi com és el cas de la restauració, l’hoteleria i el petit comerç”.

El gruix de les al·legacions presentades pel principal partit de l’oposició és divideixen en tres grans blocs. El primer, fa referència a la pujada de l’IBI, tant urbà com rústic, que l’equip de govern fixa en el 9,5%. La proposta de l’NMC es concreta en que la pujada màxima acceptable sigui del 3,2%, que és l’índex del IPC a l’Estat. “Qualsevol pujada superior a aquest índex, no és assumible per les famílies i empreses del nostre municipi”, apunten des de l’NMC i, per tant, el partit hi votarà en contra.

El segon fa referència a la pujada del 1% de l’impost dirigit als vehicles de tracció mecànica. “Aquest cas és un exemple clar de la frivolitat i improvisació amb la que es gestionen les finances municipals, doncs es tracta d’una pujada que té un impacte ridícul sobre la recaptació municipal i, en canvi castiga amb un 1% més a la ciutadania”, afirmen des del Nou Moviment Ciutadà. El partit encapçalat per Oliver Klein proposa eliminar aquesta pujada i deixar-la sense efecte

El tercer fa referència al impostos i taxes que, segons l’NMC, perjudiquen, directament, sectors clau de l’economia del municipi com la restauració, l’hoteleria, el comerç o la construcció. En aquest cas, la proposta de l’NMC consisteix en dues demandes: que l’actualització tributària es faci de manera progressiva i adaptada a les perspectives anuals dels propers quatre anys, és a dir, repartir la pujada dins el període 2024 – 2028 i que s’aplaci la requalificació d’alguns carrers i places del municipi, especialment del barri del Port, que suposaria un càstig afegit pels residents i pels negocis d’aquestes zones que patirien una pujada de la pressió tributària.

Per Oliver Klein, aquesta pujada “abusiva” de taxes i impostos és “una fugida endavant d’un equip de govern que desconeix la realitat de Cambrils i que és incapaç d’escoltar, entendre i negociar amb les associacions de veïns a les que, fins i tot, nega la interlocució”. Klein pesa que “la manca de criteri de l’equip de govern és patent i molt greu” i que “encara és més greu que no ens expliquin on invertiran els diners obtinguts d’aquest increment de la pressió fiscal”.

Finalment, el cap de l’oposició demana a l’alcalde, Alfredo Clúa, que “posi ordre i seny dins el seu govern, que comencin a treballar com un equip i no cadascú pel seu compte, i que pensi més en el benestar dels cambrilencs i cambrilenques que en el benestar seu i dels seus companys i companyes que l’han fet alcalde”.

 

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.