El PP acusa el govern municipal de «menystenir l’oferta de mà estesa per part de l’oposició per fer front comú a la pandèmia»

Noticias

Ya comentamos en otras ocasiones lo aficionados que son los que mandan a inaugurar cosas. Cosas que tendrán su mérito, pero en infinidad de ocasiones son solo para salir en la foto

No cabe duda de que mandar, gobernar, no es nada fácil y mucho menos cuando tienes una visión de tu ciudad limitada a la “pesca” de votos

Bajando al detalle, ya me contarán la “necesidad” de derribar el antiguo puente de la N340, la “necesidad” de comprar el Celler de la Cooperativa y la última “necesidad” de remodelar la Rambla de Jaume I

Basta con leer la prensa y en concreto este artículo de prensa, si es como apunta el representante del PP de que no hay ni planos ni proyecto ni presupuesto, es lógico pensar que estamos frente a una de esas “necesidades” que no responden a ninguna “necesidad”.

Quizás pequemos de necios o inconscientes si pretendemos que exista un plan para arreglar aceras, calles, luminarias, etc., etc

Segons el PP, «el pressupost municipal per al 2021 és un document buit, que no respon a les necessitats de Cambrils després de pràcticament un any de pandèmia»

El PP critica que el govern parli de la remodelació de la rambla de Jaume I sense haver vist cap plànol ni cap pressupost sobre el projecte

El PP acusa el govern municipal de «menystenir l’oferta de mà estesa per part de l’oposició per fer front comú a la pandèmia». En un comunicat de premsa, el portaveu del PP de Cambrils –David Chatelain– ha manifestat que, «el pressupost municipal per al 2021 és un document buit, que no respon a les necessitats de Cambrils després de pràcticament un any de pandèmia, i que pateix d’una extraordinària manca de sensibilitat cap a molts veïns i comerciants».

Per als populars, aquesta previsió d’ingressos i despeses patirà una vegada més un elevat número de modificacions de crèdit, i probablement comportarà que no es pugui executar d’un vint a un trenta per cent del que s’ha calculat. David Chatelain lamenta que l’equip de govern no escoltés les crides de l’oposició a un gran pacte de ciutat per tal d’anar plegats en el grans temes, i per contra «s’ha limitat a cobrir l’expedient justificant la manca d’ambició en els compromisos de despesa i el seguiment del Pla d’Acció Municipal, un document que ja feia aigües quan es va presentar, i que ha perdut tot el sentit després d’un any com el que hem patit», sent la compra del Celler de la Cooperativa una mostra concreta.

Les crítiques se centren en tres aspectes molt clars: manca de recursos davant de la crítica situació social que pateixen –i patiran– moltes famílies el proper any; l’abandonament del teixit comercial, amb ajudes que arriben tard, i que ja sent justes s’han rebaixat per manca de previsió; i per últim per una política d’inversions absolutament opaca i poc transparent. Pel que fa al primer punt, els populars consideren que calia crear un fons de reserva COVID19 per tal de donar resposta a l’impacte social de la pandèmia sobre els sectors més desafavorits de la societat, que malauradament creix cada dia degut a la paràlisi econòmica. A més s’insisteix en que cal una simplificació dels mecanismes per a la sol·licitud d’ajuts.

«Incomprensible que el govern no estigui treballant en un Pla de rescat del comerç cambrilenc»

Chatelain considera també incomprensible que a hores d’ara el govern no estigui treballant en un Pla de Rescat del Comerç cambrilenc, que és el que més està patint la situació; «de no aplicar-se mesures i ajuts, corre perill la pervivència del teixit comercial i empresarial tal i com el coneixem». Els populars recorden que existia un compromís municipal per a l’elaboració d’un Pla d’aquestes característiques, sense que a dia d’avui es tingui cap noticia al respecte.

«On són els plànols o el pressupost de la remodelació de la rambla de Jaume I?

Les inversions són el tercer element de crítica. «Ningú pot entendre», segons el PP, «com se’ns diu que el pressupost incorpora la primera fase de la remodelació de la rambla Jaume I, i per tant existeix com a mínim una valoració inicial, sense que s’hagi vist ni un sol paper del projecte: és un exercici d’opacitat i manca de transparència sense precedents. On són els plànols o el pressupost? S’ha impulsat un procés participatiu amb els veïns, com el que tant defensaven alguns regidors de govern?», es pregunta el regidor popular.

Per últim es critica la manca de previsió i objectius en la gestió de la rehabilitació de vials i voreres, recordant que el govern es va comprometre a tirar endavant un Pla per tal de fer una planificació que tingués en compte les necessitats de tots els barris i una calendarització a mig i llarg termini de les actuacions, i que fins ara no ha impulsat. Per a Chatelain, l’equip de govern ha perdut l’oportunitat de cercar sinergies amb l’oposició, «menystenint la mà estesa que li han ofert», i ha presentat un pressupost que «no satisfarà ningú, incrementant les crítiques dels cambrilencs, que es queixen cada vegada més de la sensació d’abandonament i manca de resposta per part del consistori».

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.