El PP alerta que el govern municipal pujarà els impostos pel 2024

Noticias

Veamos, en otro artículo que hemos subido hoy mismo a nuestra web referido a que los regidores pierden unos privilegios, y que nos parecía oler a incremento impuestos, se ve confirmado por esta otra noticia

Quien la denuncie es lo de menos, no queremos entrar en esa disputa, pero estamos convencidos de que tiene muchos visos de realidad

Ha ocurrido otras veces y que vaya acompañada de esa otra noticia, es para morirse de risa

Ignoro si una de ellas compensa a la otra, pero no creo que nadie se de a engaño si decimos que, como siempre, perderemos los ciudadanos

El portaveu del partit, David Chatelain, assegura que PSC, ERC, Junts i en Comú Podem tenen “por de l’impacte mediàtic” del que pot ser el major augment de la pressió fiscal en més de deu anys

L’equip de govern de l’Ajuntament de Cambrils aprovarà, en el ple que es celebrarà el proper dimarts 17 d’octubre, una pujada d’impostos pel 2024. Així ho ha avançat en primícia a revistacambrils.cat el grup municipal del PP,  que afirma que ja venia anunciant en els darrers plenaris que PSC, ERC, Junts i En Comú Podem preparaven aquest augment de la pressió fiscal que, segons Chatelain, podria ser la més important dels darrers deu anys.

«En cap cas podíem sospitar l’abast de les figures tributàries afectades. Pujaran de manera important l’IBI i l’impost de vehicles, s’ampliarà el catàleg de carrers preferents -el que augmentarà les taxes d’ocupació de via pública a molts restauradors-, s’eliminarà l’exempció de la taxa de tramitació d’obres menors, i probablement s’alterarà alguna figura més, ja que en aquest moment no tenim accés a la informació, només el que ens ha avançat el regidor d’Hisenda en una reunió privada», assegura el portaveu del grup, David Chatelain.

Segons el regidor, en la reunió que van mantenir amb el responsable de la cartera d’Hisenda, es va explicar als grups de l’oposició que aquestes eren «mesures acordades pel govern i que no eren negociables», tot i que hi havia la possibilitat de poder aportar alguna proposta per incorporar-la a les Ordenances Fiscals que passaran dilluns 16 per comissió, a tan sols 24 hores abans de la celebració del ple extraordinari.

David Chatelain: «Les mesures fiscals proposades segueixen la línia tradicional dels governs d’esquerres: pujar els impostos en comptes d’afrontar mesures d’estalvi i contenció de la despesa»

Per al portaveu del PP, «les mesures fiscals proposades segueixen la línia tradicional dels governs d’esquerres: pujar els impostos en comptes d’afrontar mesures d’estalvi i contenció de la despesa. A més, representen un assalt descarat a l’economia dels ciutadans, un cop baix en un moment on les ferides de la crisi post pandèmia encara continuen obertes, agreujades per la inflació i l’increment dels costos energètics derivats de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia».

També manifesta que l’equip de govern «no ha pres cap mesura per reduir o racionalitzar la despesa», especialment en el Capítol 1, el de Personal, i també recorda les aprovacions recents dels preus de les matrícules de l’Escola Municipal de Música i l’Escola d’Adults que implica que el consistori hagi de pagar 1,5 milions d’euros en serveis no propis. «En lloc d’ajustar taxes descompensades, que representen un drenatge significatiu de recursos per a finançar serveis no essencials i completament deficitaris, l’equip de govern decideix esprémer a la ciutadania en un escenari econòmic advers i sense una justificació sòlida», diu Chatelain.

Pel PP ara és «desaconsellable» fer aquesta pujada dels impostos i afirma que «el més just» seria mantenir la fiscalitat sense modificacions.

L»IBI pujarà un 9,52%, mentre que l’ocupació de la via pública, un 20%

L’impost que més incrementarà és l’IBI, que pujarà un 9,52%. «Representarà el major impacte sobre les butxaques dels veïns. Es tracta d’una mesura que afecta per igual a totes les rendes, altes o baixes,  ja que no es tracta d’un impost progressiu» avisa.

També es veuran incrementats l’impost de vehicles de tracció mecànica -no es detalla la xifra- i les ocupacions de via pública, aquesta darrera una pujada del 20% que afectarà especialment aquells establiments ubicats en carrers que canviaran de catalogació i passaran a ser de categoria preferent, el que suposarà un «important augment» de rebut.

Chatelain explica que la pressa que ha tingut el govern per preparar aquestes mesures és un «atac frontal a la transparència» i «denota la por de l’impacte mediàtic» que pot causar entre els cambrilencs. «Pretenen que l’assumpte passi el més ràpid possible i que la gent s’oblidi del tema, però el veritable impacte el patirem l’any que ve, quan s’apliquin les pujades», comunica Chatelain, que lamenta que a pocs dies del ple l’oposició encara no tingui tota la documentació per a estudiar-la amb temps. El PP anima als ciutadans a assistir a la sessió plenària que començarà a les 9 del matí perquè puguin «constatar en directe la pèrdua de la connexió i la falta d’empatia de l’equip de govern amb tots els cambrilencs».

L’APUNT

El govern presentarà les ordenances fiscals dilluns
Fonts de l’Ajuntament de Cambrils han confirmat a revistacambrils.cat que és cert que hi haurà una pujada dels impostos però no ha precisat el tant per cent de l’augment en els diferents impostos. Han dit que aquest increment «anirà en la línia» de les mesures que estan prenent altres consistoris del territori. La proposta de les ordenances fiscals pel 2024 es presentaran aquest proper dilluns en roda de premsa.

 

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.