Els socis de la Cooperativa Agrícola aproven la integració de la Caixa Agrària al BBVA

Noticias

Ya adelantamos en nuestra última Asamblea que el hecho parecía inminente e irreversible. Indudablemente, se tomó la mejor decisión que en ese momento podíamos escoger

El president de la Cooperativa Agrícola, Jaume Baiges i el gerent, Fernando Sarasa

Els socis de la Cooperativa Agrícola van aprovar, ahir, la integració de la secció de crèdit al BBVA, és a dir, la integració de l’actual Caixa Agrària dins el BBVA. Aquest era un dels punts destacats de l’assemblea general extraordinària que es va celebrar ahir al vespre a les instal·lacions de la Cooperativa i que va aplegar uns 120 socis. L’assemblea, que va durar més de cinc hores, també va aprovar el Pla de Treball de la Cooperativa Agrícola. Tant la integració de la Caixa Agrària al BBVA com el Pla de Treball es va aprovar amb més del 90% dels vots a favor.

La total integració al BBVA es podria enllestir a finals d’any

Segons ha explicat Jaume Baiges, president de la Cooperativa Agrícola, “la secció de crèdit s’havia fet massa gran i havíem de buscar una entitat financera que ens fes costat. De fet ja feia temps que estàvem treballant amb el BBVA. Aquest acord ens suposa tranquil·litat ja que estem dins d’una entitat potent”. La Cooperativa Agrícola fa temps que està en treballant en aquest acord d’integració amb el BBVA. En aquestes converses s’ha comptat amb el suport de la Generalitat i de la Federació de Cooperatives Agràries. A partir de l’aprovació dels socis d’ahir, s’ha de seguir treballant en aquesta integració. Un dels temes que queda per decidir és sicontinuaran obertes les tres actuals oficines de la Caixa Agrària. La total integració de la Caixa Agrària al BBVA es podria deixar totalment enllestida a finals d’any.
Baiges ha explicat que el BBVA ja compta amb una secció agro, “la idea és donar el mateix servei que actualment es dóna als socis i fins i tot millorar-lo”. Baiges també ha precisat que el BBVA tindrà acords dins de l’àmbit financer amb la Cooperativa Agrícola.

Aportacions econòmiques dels socis

Un dels punts de l’orde del dia de l’assemblea d’ahir feia referència a les aportacions obligatòries i a les aportacions voluntàries dels socis. Aquest punt es va plantejar i després del debat suscitat es va acordar acabar-ho de definir de cara a l’assemblea que s’ha de fer el proper mes de novembre. Així doncs, van quedar aprovades les aportacions voluntàries i van quedar pendents les obligatòries. Segons Jaume Baiges, “la qüestió de fons és que la Cooperativa disposi d’un capital social raonable per a poder seguir treballant, donada la facturació que tenim. En aquests moments el capital social que tenim és molt petit i cal tenir en compte, a més, que aquí a la Cooperativa els socis no havien fet mai aportacions econòmiques”. Actualment la Cooperativa Agrícola té 412 socis.

S’aprova el Pla de Treball

El Pla de Treball, aprovat ahir, contempla la potenciació de les diferents àrees de treball de la Cooperativa Agrícola. Segons ha explicat Fernando Sarasa, gerent de la Cooperativa Agrícola, es tracta de potenciar quatre eixos fonamentals, “un d’ells és l’oli. Actualment exportem oli a 25 països i hem aconseguit que el 100% de la producció s’envasi amb marca. Tot i això podem créixer molt en aquest àmbit i ser més referència del que som ara”. Un altre dels eixos de potenciació és el de la secció hortofrutícola amb un intent d’allargar la temporada, ” en aquest sentit potenciarem les exportacions des del mes de novembre al mes d’abril amb productes com la col, la coliflor, els enciams, les escaroles, …i de cara a la primavera volem potenciar els calçots i les carxofes en el mercat interior i amb acords amb grans superfícies comercials al mateix temps que establim acords amb altres Cooperatives per la fruita”. Finalment, segons Sarasa, es contempla la potenciació de les agrobotigues. Actualment hi ha la de la vila, la del mercat de Reus i la que hi ha a les instal·lacions de la Cooperativa i, segons Sarasa, “se’n podria obrir alguna de nova”. A banda de tot això, Fernando Sarasa també apunta que cal “potenciar i millorar la secció de subministres agrícoles al pagès, servei que es dóna a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola”.

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.