La limitació de lloguers a Cambrils entrarà en vigor al febrer

Noticias

A veces tienes que vivir con un contrasentido

Se regulan los alquileres y por otro lado te suben los impuestos, recordemos la subida del IBI y las próximas que están al caer

Seguro que habrán segmentos de propietarios, de grandes propietarios, que esta noticia poco les afectará, pero tenemos otro segmento, el que tiene una pequeña renta por alquilar alguna propiedad y que más pronto que tarde verá afectada negativamente su renta

Cómo puede arreglarse este gran problema de la vivienda de alquiler?, dicen los que saben del tema que aumentando la oferta y cómo se aumenta la oferta?, dicen que los poderes públicos construyan más vivienda social

Lo único cierto es que no hay nada cierto

Segons la nova norma, el lloguer dels nous contractes no podrà superar el preu del darrer contracte vigent en els últims cinc anys després de l’actualització anual

Vista aèria de Cambrils

La consellera de Territori, Ester Capella, va anunciar ahir des de Madrid que la contenció dels preus dels lloguers entrarà en vigor a 140 municipis de Catalunya –entre ells Cambrils– a partir del mes de febrer. La nova norma impedirà que el lloguer dels nous contractes superi el preu del darrer contracte vigent en els últims cinc anys després de l’actualització anual. Capella ha qualificat aquest acord amb el ministeri d’Habitatge de “molt bona notícia”, però el Sindicat de Llogateres creu que la limitació “arriba molt tard”.

Tal com va detallar la consellera, la norma no té efectes retroactius i tindrà una aplicació diferent en funció de si l’amo del pis és un petit propietari o un gran tenidor. La ministra d’Habitatge, Isabel Rodríguez, també ha anunciat que durant el mes de febrer també està previst publicar l’Índex de Preus de Referència del Lloguer.

Per la seva part, la portaveu del Sindicat de Llogaters, Carme Arcarazo, diu que “no vol donar per fet” que l’acord entrarà en vigor al febrer, i va recordar que la llei d’habitatge es va aprovar fa vuit mesos. La portaveu de l’entitat va voler remarcar que no volen” celebrar res” fins que es coneguin “els detalls i la lletra petita de l’acord”.

Per a Capella, l’acord era “esperat” i mostra certa sintonia amb la nova ministra Rodríguez, tot i això, ha lamentat que el pacte sobre els índexs arribi ara. Des del ministeri recorden el seu esforç inversor a Catalunya en matèria d’habitatge i recorden que el pla de Recuperació, Transformació i Resiliència ha transferit a la Generalitat 298 milions d’euros per a la rehabilitació i regeneració de barris que se sumen als 126 milions d’euros per a la promoció d’habitatge de lloguer social a edificis energèticament eficients.

El passat mes de juny el Govern va ampliar de 60 a 140 els municipis amb zones tensades pel preu de l’habitatge on els propietaris hauran de limitar el preu del lloguer. En aquestes zones, on resideixen 6,2 milions de persones i 80% del total de la població catalana, hi ha pràcticament totes les localitats de l’àmbit metropolità de Barcelona; les quatre capitals, part de les comarques costaneres i d’altres de muntanya com Ripoll, Puigcerdà, Mollerussa, Solsona o Torelló, entre d’altres.

L’APUNT

Pisos.com alerta d’un augment de preus
El portal immobiliari pisos.com va reaccionar ahir a la limitació dels preus del lloguer advertint que comportarà un augment de l’import de les rendes i una reducció de l’oferta arran de la “incertesa”. Segons el director d’Estudis del portal immobiliari, Ferran Font, es tracta d’una situació que “genera força dubtes”, com per exemple, pel seu model d’aplicació i la “heterogeneïtat” entre els diferents territoris. Per Font, aquesta “incertesa” pot provocar “un desequilibri entre l’oferta i la demanda” i que les inversions en matèria de lloguer es traslladin a altres comunitats.

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.