La plataforma d’Afectats de la Cooperativa Agrícola es prepara per a fer mobilitzacions al carrer

Noticias

La gente de Cambrils ya empieza a tener malos presentimientos

La situación no está nada bien y no parece tener un futuro halagador

Claro que mañana puede mejorarse la situación, pero, lo que no debemos dejar de lado la posibilidad de manifestaciones

Desgraciadamente, no sería la primera vez que nuestros “políticos” se mueven por la presión popular

Lluís Rovira i Barenys

La reunió va tenir lloc a la carpa de la zona esportiva municipal, ahir al matí

La Plataforma d’Afectats de la Cooperativa Agrícola contempla les mobilitzacions al carrer com a forma de pressió. Així es va acordar ahir al matí a l’assemblea de la Plataforma, que aquest cop es va fer a la Carpa de la Zona Esportiva Municipal i va comptar amb la presència d’unes 500 persones. De moment es va fer una crida perquè la gent vagi al pati de la Cooperativa Agrícola, aquest proper divendres a les 19h., coincidint amb la reunió que mantindran els representants de la Plataforma amb els responsables de la Cooperativa Agrícola. També es va parlar de fer un tall de carreteres i es va apuntar la zona contigua a les instal·lacions de la Cooperativa. Tot i això el president de la Plataforma d’Afectats va deixar ben clar que s’havien de demanar els permisos corresponents per a fer els talls i que a l’assemblea que es farà aquest proper diumenge 21 de febrer se’n parlarà.

Reunió amb el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras

En el primer punt de l’ordre del dia es va donar compte de les reunions mantingudes recentment amb els representants de les diferents administracions. Entre aquestes reunions destaca la que van mantenir els representants de la Plataforma d’Afectats, el dimecres de la setmana passada, amb el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras. Segons va explicar Francesc Siuraneta, Junqueras es va mostrar coneixedor de la situació i va explicar que des de la Generalitat es treballa a trobar una solució. La ronda de converses amb els representants de les administracions ha contemplat reunions amb l’alcaldessa de Cambrils així com amb els alcaldes de Vinyols i els Arcs i de Mont-roig del Camp. També hi va haver una reunió amb l’alcaldessa i el diputat al Parlament de Catalunya Ferran Civit, en aquest mateix sentit de trobar solucions. Per contra, Siuraneta va voler deixar clar que des de la Diputació de Tarragona no se’ls ha volgut rebre i va voler mostrar la seva indignació per aquest fet.

Entre la tongada de reunions mantingudes pels representants de la Plataforma també hi ha la que es va mantenir el passat dilluns 8 de febrer amb l’adjunt a la junta rectora Xavier Mas i el vicepresident de la Cooperativa Agrícola. En aquesta reunió, segons va explicar Siuraneta, Es va demanar que s’obrissin les oficines de la Caixa Agrària per tal que la gent pogués passar a posar al dia les seves llibretes d’estalvi cosa a la que Xavier Mas s’hi va negar en rodó. Com a alternativa la Cooperativa s’ha compromès a atendre la gent a les oficines de les instal·lacions de la carretera de Montbrió o bé es pot trucar per a que enviïn l’extracte dels comptes per correu.

Dalt i baix, diferents moments de la reunió de la Plataforma d’Afectats de la Cooperativa Agrícola

Responsabilitats de la Generalitat

En el torn d’intervencions de la gent, alguns dels afectats van apuntar la Generalitat com a responsable de que la Cooperativa Agrícola tanqués de la forma en què ho va fer, “si la Generalitat disposava de les auditories de la Cooperativa, havia designat una persona com a responsable i interlocutor de cara a conèixer la situació econòmica de l’entitat, com és possible que ara se’n desentengui?”. Alguna altra de les intervencions també apuntava al paper que ha fet el BBVA en tot aquest procés i es responsabilitzava a aquesta entitat bancària d’haver triat una petita part del passiu de la Caixa Agrària i haver desestimat el gruix del paquet d’hipoteques i crèdits. Per contra, un membre de la junta de la Cooperativa va sortir en defensa del BBVA i fins i tot va demanar que la gent que havia retirat els diners de la Cooperativa, aquest passat estiu, els anés a ingressar al BBVA com a senyal de solidaritat i suport als afectats.

Renovació de membres de la junta de la Plataforma d’Afectats

El president de la Plataforma d’Afectats, Siscu Siuraneta i al menys un dels vocals de la junta deixaran el seu càrrec en la propera assemblea d’afectats que se celebrarà aquest proper diumenge 21 de febrer a la Carpa de la Zona Esportiva Municipal. Des de la Plataforma es va demanar a la gent present a l’assemblea d’ahir que qui vulgui es pot presentar per a incorporar-se a la junta. A banda d’això, també es van demanar vuit persones voluntàries per a formar una comissió, juntament amb els set membres de la junta directiva, que triaran dues de les deu propostes que ha rebut la Plataforma provinents de diferents gabinets jurídics. Aquesta setmana, aquestes 15 persones es trobaran i determinaran les dues propostes que seran les que es presentin a l’assemblea del proper diumenge. Els socis de la Plataforma votaran el gabinet jurídic que haurà d’assessorar la Plataforma en els passos jurídics a fer.

Xerrada del Casal Popular sobre el cas Cooperativa Agrícola

D’altra banda, aquest proper dissabte 20 de febrer el Casal Popular organitza una xerrada sobre el tema de la Cooperativa Agrícola en la que hi intervindran un representant de la Plataforma d’Afectats de l’Aldea, un de la Plataforma d’Afectats de Cambrils, un advocat del col·lectiu Ronda, la diputada de CSQEP Hortènsia Grau i un conseller comarcal de la CUP. Aquesta xerrada està prevista fer-la a la sala d’actes del Casal Municipal de la Gent Gran, si no hi ha un canvi de darrera hora

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.