L’Ajuntament de Vinyols i els Arcs construeix de dipòsit de retenció d’aiguas pluvials a la Fontcoberta

Noticias

Esta es una buena noticia, que aunque su ejecución se haya demorado demasiado tiempo

Desde hace mucho, varios años, nuestra Asociación ya había manifestado su inquietud

Demasiadas aguas pluviales sin control 

No era de recibo que salieran “alegremente” a la Riera y más teniendo en cuenta la urbanización en crecimiento de esa zona

Pues esta solución, aliviará los inconvenientes que manifestamos una y otra vez

Aspecte de les obres, a meitats d’aquest mes d’octubre

 

A finals del passat mes de setembre, l’Ajuntament de Vinyols i els Arcs va iniciar les obres de construcció d’un dipòsit de retenció d’aigües pluvials a la zona de la Fontcoberta, a tocar del terme municipal cambrilenc. Concretament, l’àmbit d’actuació del projecte comprèn la cruïlla entre el Vial del Cavet, el Camí de Sant Joan i el carrer d’Alexandre Galí, on s’ha excavat una rasa de 20 metres de llargària, 4 metres d’amplada i 6 metres de profunditat per a la col·locació d’aquest dipòsit. Segons han informat des del consistori vinyolenc a revistacambrils.cat, aquest projecte pretén donar solució a la recollida de les primeres aigües de la pluja –que es derivaran cap aquest dipòsit en comptes d’abocar-les directament al sistema de barrancs–. D’això s’anomena ‘dipòsit d’aigües de rentat’ i consisteix en retenir aquestes “primeres aigües brutes del carrer”, quan plou, per tal d’evitar l’impacte ecològic d’aquestes aigües que farien cap a la riera –en aquest cas a la riera del Regueral de Cambrils– i, posteriorment, cap a la platja cambrilenca. Amb aquestes obres s’instal·larà un dipòsit soterrat que emmagatzemarà aquestes aigües en primer terme i, posteriorment, seran bombades a la xarxa de clavegueram de forma controlada i d’allí cap a la depuradora.

Recordem que, tal com informava revistacambrils.cat l’agost de 2013, l’Ajuntament de Cambrils va denunciar a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que l’Ajuntament de Vinyols i els Arcs abocava els pluvials de la zona de la Fontcoberta a la riera del Regueral, incomplint els requisits imposats per l’ACA de construir un dipòsit de retenció de residus.

Des de l’Ajuntament de Vinyols i els Arcs han explicat que aquesta obra estava prevista per abans de l’estiu, en un acord amb l’Ajuntament de Cambrils i amb la condició que s’acabessin abans de la temporada turística estiuenca, però la pujada del nivell freàtic va obligar a posposar l’inici de les obres tenint en compte la profunditat de la rasa que s’ha excavat. Així doncs, les obres es van iniciar passat l’estiu, un cop va baixar el nivell freàtic. El període d’execució de les obres és d’uns dos mesos aproximadament.

Tall de circulació a un tram del Vial

Des de l’inici de les obres, el tram inicial del Vial del Cavet –en sentit Llevant– està tallat. Concretament des de la rotonda que hi ha prop de l’escola Marinada fins a la cruïlla on s’hi està treballant. No obstant això, se segueix donant accés rodat entre el Camí de Sant Joan, el carrer d’Alexandre Galí –en direcció al Molí de la Torre– i el pas sota la línia del ferrocarril en direcció a la rambla del Regueral.

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.