L’Ajuntament i la Cooperativa de Cambrils arriben a un preacord per a la compra de l’antic celler

Noticias

El 22 diciembre 2019, subíamos a nuestra web un artículo de prensa titulado : “Cambrils, A Vueltas Con La Bodega Y El Gesto Del Gobierno”

Vale la pena que se vuelva a leer, solamente destacaré un pequeño párrafo : «Estas prisas con la modificación son incomprensibles (…) hagan lo que quieran, compren el edificio pero empiecen a pensar en los cambrilenses», afirmó Chatelain. Unas palabras que suscribieron la socialista Ana López y el ciudadano Juan Carlos Romero.

Esta compra significa un desembolso que se acerca al millón de Euros, está visto que en Cambrils nos sobra el dinero. Pero nos sobra porque este año nos han subido el IBI y la recogida de basuras

Difícil de entender, verdad?

L’immoble centenari alberga el Museu Agrícola de Cambrils, tancat al públic des del 2018

L’Ajuntament i la Cooperativa de Cambrils arriben a un preacord per a la compra de l’antic celler

L’Ajuntament de Cambrils i la Cooperativa Agrícola de Cambrils han arribat a un preacord per a la compra de l’antic celler, situat al carrer del Vi. L’adquisició d’aquest immoble de la cooperativa per part del consistori ha de permetre protegir i conservar un espai de memòria únic i divulgar el passat agrícola del municipi. Des del 1997, l’edifici centenari és la seu del Museu Agrícola de Cambrils, que va tancar al públic el 2018. Amb l’adquisició de l’antic celler es posarà a disposició de cambrilenques i cambrilencs un edifici amb unes característiques arquitectòniques excepcionals i es contribueix a fer memòria de la vida de centenars de famílies pageses de Cambrils durant més d’un segle.

Al mateix temps, es posarà en valor un dels actius d’interès turístic cultural de la vila. L’edifici modernista de l’arquitecte Bernardí Martorell, col·laborador i deixeble de Gaudí, va significar la revitalització del sector agrari

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha afirmat que és una oportunitat única per donar valor, conservar, estudiar, divulgar i difondre el patrimoni històric local i ha recordat la importància del sector agrícola en el teixit econòmic del municipi.

L’adquisició del celler forma part del programa dels tres grups de govern, està inclosa al Pla d’Acció Municipal 2019-2013 i compta amb el suport de diverses entitats veïnals socials i culturals.

Per la seva banda, el president de la Cooperativa, Pau Serra, ha expressat la seva satisfacció per aquest preacord després de més de dos anys de negociacions perquè significarà l’impuls i la reobertura d’un edifici emblemàtic.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.