Les noves Oficines d’Atenció al Barri acosten la Policia Local als veïns

Noticias

Esta iniciativa municipal, nos parece interesante, es escasa pero es un inicio

Nos gustaría más poder disfrutar de la presencia física de nuestros agentes del orden, paseando cerca de nuestros domicilios, pero es cierto que es prácticamente imposible cubrir todo Cambrils

Esperemos que sea un buen punto de partida

D’esquerra a dreta: la regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat, Yolanda Quílez, l’alcaldessa, Camí Mendoza i el sotsinspector en cap de la Policia Local, Josep Muñoz.

La Policia Local de Cambrils pretén estar més a prop del ciutadà amb la posada en marxa, des del passat mes de juny, de les Oficines d’Atenció al Barri situades als diferents centres cívics de Cambrils. Un caporal i un agent de la Policia especialitzats en “relacions amb la comunitat” es traslladen setmanalment a una oficina dels centres cívics del municipi per poder atendre a les demandes del veïnat de cada zona, principalment de caire no urgent. Els punts als quals s’adrecen són: el Centre Cívic de la Llosa i el de Molí de la Torre (en aquests dos casos, l’atenció es realitza quinzenalment), el Centre Cívic de Vilafortuny, el de Nou Cambrils, el de les Basses i l’oficina del Pla de Barris ubicada a l’antic Ajuntament, a la Plaça de la Vila.

Acostar la Policia Local als cambrilencs

Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació d’aquest nou servei, a càrrec de l’alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza–, la regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Yolanda Quílez– i el sotsinspector en cap de la Policia Local de Cambrils, Josep Muñoz. L’alcaldessa va destacar que aquest és un nou servei que es posa en marxa de cara al ciutadà i un compromís de l’equip de govern que era acostar la Policia Local als cambrilencs. “Entenem que era important ubicar la Policia Local un dia fix als diferents barris i als seus centres cívics perquè la ciutadania sàpiga que hi pot anar, era un servei necessari per millorar el dia a dia” va dir Mendoza. Per altra banda, l’alcaldessa també va recordar d’altres iniciatives que dur a terme la Policia Local en pro d’un servei més proper al ciutadà com són l’Oficina d’Atenció al Pagès (OAP), situada a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils o un número de telèfon amb whatsapp, el 607 917 480, per tal d’aprofitar les noves tecnologies i les xarxes socials.

Per la seva banda, la regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat, Yolanda Quílez, va explicar que la prova pilot del servei, que funciona des de principis de juny, ha tingut molt bona acollida per part dels representants de les diferents associacions de barris del municipi, que ja no cal que es desplacin a l’oficina central de la Policia per realitzar aquells tràmits no urgents o menys complexos. Quílez va destacar que aquesta també és una eina important per fomentar la col·laboració ciutadana en matèria de seguretat, així com atendre i assessorar a les inquietuds que pugui tenir el veïnat dels diferents barris.

Una ciutat extensa, complexa i amb puntes de població de més de 90.000 habitants

Finalment, el cap de la Policia Local, Josep Muñoz, va assegurar que Cambrils és una ciutat extensa –158 quilòmetres de carrers i 70 quilòmetres de senders i camins– i complexa, amb molts habitatges aïllats i puntes de població que superen els 90.000 habitants –aquest estiu se superaran–. En aquest sentit, va destacar l’aposta per aquesta xarxa de punts de trobada amb els barris per millorar la convivència i la seguretat. “Avui en dia, la proximitat no la podem assolir amb l’enyorada figura del policia que anava pel carrer. Hem de buscar altres fórmules per donar resposta a una ciutat complexa i hem de treballar la proximitat de forma estratègica a través de les xarxes socials, les noves tecnologies, el contacte assidu i constant amb les entitats i el treball en els conflictes de la convivència veïnal i de seguretat”, va dir. Segons va dir Muñoz, “cal apostar per aquesta xarxa de punts de trobada amistosos i veure els barris com a petites comunitats per tal d’aprofundir en aquesta relació de policia-ciutadà”. Per altra banda, el sotsinspector també va parlar dels nous reptes que ha plantejat l’evolució de Cambrils des que es va crear la Policia Local, el maig del 1956. Per acabar, Muñoz va posar una nota nostàlgica i va destacar que, coincidint amb l’any del 60è aniversari, la Policia Local pugui tornar a les dependències on va començar, ja que l’actual oficina del Pla de Barris, a la plaça de la Vila, serà una de les sis oficines de barri.

Horaris d’atenció a les Oficines d’Atenció al Barri de la Policia Local de Cambrils als Centres Cívics:

Centre Cívic La Llosa (quinzenalment) dimarts de les 11h a les 13h.
Centre Molí de la Torre (quinzenalment) dimarts de les 11 a les 13h.
Centre Cívic de Vilafortuny: dimarts de les 17 a les 19h.
Centre Cívic Nou Cambrils: dimecres de les 11 a les 13h.
Centre “Les Basses”: dijous de les 11 a les 13h.
Oficina del Pla de Barris (Plaça de la Vila): dijous:  de les 17 a les 19h.

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.