L’NMC, C’s i el PP exigeixen que sestudiin altres opcions per al nou servei de recollida descombraries

Noticias

Este es un artículo interesante sobre el trato que se le da al deficiente (en ocasiones demasiado deficiente) servicio de limpieza y recogida de basuras

Existen montones de denuncias por parte de los vecinos y este gobierno municipal repite contrato con la misma empresa. Ni siquiera se molestan en consultar con otras empresas del ramo

Qué conclusiones podemos sacar?, pues seguro que acertaríamos

D’esquerra a dreta: el regidor del PP David Chatelain, la regidora de l’NMC Cinta Ballesté i el regidor de C’s Imanol Rico

L’NMC, C’s i el PP van convocar una roda de premsa conjunta, ahir, en la què van exigir al govern municipal que retiri de l’ordre del dia del ple ordinari del mes de gener –que se celebrarà el proper dimarts dia 31– el punt sobre la renovació del conveni amb Secomsa per a la recollida d’escombraries i la neteja viària. Aquests tres grups de l’oposició demanen que “s’executi un estudi per poder valorar els pros i contres de les opcions de remunicipalitzar el servei o bé obrir un procediment de concessió –a través d’un concurs públic–. D’aquesta manera es podria ponderar si realment l’opció de Secomsa és la més beneficiosa per a Cambrils”. A la roda de premsa hi van ser presents la regidora de l’NMC –Cinta Ballesté– que va disculpar l’absència del seu portaveu Oliver Klein, el regidor de C’s –Imanol Rico– i el regidor del PP, David Chatelain.

 

Un cost anual del servei d’uns 6 milions d’euros

Tots tres van explicar que, aquest proper mes de març s’extingeix el conveni que manté l’Ajuntament de Cambrils amb Secomsa (Consell Comarcal del Baix Camp). Aquest conveni, segons van comentar, estava en pròrroga ja que quedaven quantitats pendents d’amortitzar. En aquest moment queda pendent liquidar prop de 800.000 euros amb Secomsa a causa dels sobre costos del soterrament dels contenidors d’escombraries d’algunes zones. Tal com van explicar Ballesté, Rico i Chatelain, en una comissió informativa extraordinària i urgent –convocada abans d’ahir– es va presentar un nou conveni amb Secomsa per a la seva aprovació en la sessió plenària del proper dimarts. Aquest conveni delega, novament, les funcions de recollida d’escombraries i de neteja viària en Secomsa per als propers 8 anys i, amb una possible pròrroga de 2 anys més. El cost anual del servei seria d’uns 6 milions d’euros, mentre que el cost total de la contracta se situaria en més de 50 milions d’euros.

El rebut que haurà de pagar el ciutadà per a l’exercici de 2018 es podria incrementar en un 15%

Tant l’NMC com C’s i el PP van recordar que ja fa mesos que des de l’oposició demanen explicacions a l’equip de govern sobre la seva voluntat. Segons van afirmar els tres regidors presents a la roda de premsa, des del govern sempre se’ls ha contestat que, “és voluntat política mantenir el servei en mans de Secomsa”. Per altra banda, l’oposició també va alertar que els pressupostos municipals que previsiblement s’aprovaran en el proper ple contemplen una pujada en els costos del servei que suposaran un increment en la taxa d’escombraries per a l’exercici 2018. Segons van apuntar, el rebut que haurà de pagar el ciutadà per a l’exercici de 2018 es podria incrementar en un 15%.

“Resulta increïble que es tanqui un conveni de 50 milions d’euros sense ni tan sols haver explorat d’altres possibilitats”

Per a l’NMC, C’s i el PP, “l’equip de govern ha mantingut, una vegada més, la seva línia continuista de prendre la decisió més senzilla i decidir de forma unilateral optar per la renovació del conveni amb Secomsa. Resulta increïble que es tanqui un conveni de 50 milions d’euros sense ni tan sols haver explorat d’altres possibilitats com la remunicipalització del servei o el concurs públic. És impossible determinar si l’oferta de Secomsa és la millor per al contribuent de Cambrils senzillament perquè no hi ha cap altra proposta damunt de la taula per comparar”. En una línia crítica, els tres grups van afirmar que, “resulta incomprensible que un tema d’aquest calat s’hagi deixat per a l’últim moment convocant una comissió extraordinària el dia abans de la junta de portaveus. Això denota una preocupant falta de previsió o, el que és més greu, que s’ha fet així per evitar posar altres alternatives damunt de la taula”.

Finalment, els tres regidors van demanar que, en les condicions del conveni –ja sigui per delegació o per la sortida a concurs públic– les contractacions de personal es realitzin sobre la base de criteris anàlegs als de l’administració pública, fent prevaldre en la mesura del possible la contractació de cambrilencs. Segons van dir, la recollida d’escombraries és una competència pròpia de l’Ajuntament, i en el cas de la revocació del conveni o la rescissió aquest personal hauria d’integrar-se en la plantilla municipal.

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.