Merce Dalmau admet un sobresou de 9.000 euros com a consellera comarcal

Noticias

La regidora de Cambrils del PDeCat admet l’error i assumeix responsabilitats, però rebutja haver de dimitir

El título de este artículo parece el de una película o de un libro. La regidora en cuestión, Mercé Dalmau, fue nuestra Alcaldesa durante el mandato anterior

Y como la Infanta, no sabía ni se había dado cuenta

Vamos, que tuvo que venir alguien de la CUP para decirle: oiga Sra. Merce que usted está cobrando un dinero que no le corresponde, y ella, muy inocente dice : uy! no me di cuenta, porque como no llegaba a no sé qué tope, pues ni lo miraba ni lo controlaba…..

Vosotros, lectores, gente llana del pueblo, sois muy mal pensados, ya estáis pensando en que hacía trampas con el dinero de los contribuyentes. Qué malos chicos que sois, es que ella va muy estresada y no está para ver cuánto cobra o deja de cobrar. Ella está para servir al pueblo (y si el pueblo es uno mismo, mejor que mejor) y eso de la cuenta corriente es para los pobrecitos de a pie, esos que apenas llegan a final de mes 

Seguiremos informando

Mercè Dalmau durant la compareixença d´ahir al Consell Comarcal del Baix Camp

«Em vaig adonar tard que no podia fer compatibles les tasques de portaveu del PDeCAT al Consell Comarcal del Baix Camp i la tasca exclusiva a l’Ajuntament de Cambrils, per això vaig trobar l’alternativa en canviar la naturalesa del meu règim retributiu a un d’assistències. No era conscient que obrava malament. Em comprometo a retornar les quantitats pertinents i assumir responsabilitats», aquestes van ser les paraules pronunciades aquest divendres en una roda de premsa –de caràcter urgent– per part de la portaveu del PDeCAT al Consell Comarcal, Mercè Dalmau, sobre la seva situació econòmica compresa des del mes de juliol del 2015.

I és que tot va venir arrel una pregunta que va formular la CUP al ple municipal de Cambrils dut a terme el passat mes de desembre. «En l’anterior mandat em trobava en un altre règim d’assistències. Jo sabia que la legislació establia un llindar màxim de diners que tu pots cobrar de l’administració i com jo no excedia aquell límit, no vaig parar atenció, però ni jo, ni ningú. No obstant això, reitero que assumeixo responsabilitats», va argumentar Dalmau.

Ara ja ben informada pel que fa a l’àmbit jurídic, la consellera va trobar que la seva postura en corregir la situació era la idònia, segons va admetre. «Resto a l’espera que em diguin quina quantitat és la que he de retornar. Fa poc, es va dur a terme una Junta de Portaveus aquí al Consell i està per calcular. He demanat que des que es va constituir el Consell em diguin quina seria la meva retribució per règim d’assistències, i jo retornaré la diferència», va subratllar.

Va xifrar segura, però, que va rebre 9.000 euros bruts anuals per part de l’ens. D’altra banda, de moment, la portaveu del PDeCAT rebia el 100% del consistori i un 12%, segons també va puntualitzar la CUP a la cita municipal esmentada, del Consell Comarcal del Baix Camp.

‘Sempre he donat la cara’

Per tant, dimarts vinent, el ple comarcal aprovarà el canvi de règim retributiu de Mercè Dalmau. «Sempre he donat la cara en les tasques de l’Ajuntament i de totes les que m’afecten personalment. La CUP té tot el dret de demanar el que vulgui, però considero que no he de dimitir de cap manera. Des del minut zero que es va detectar aquest assumpte a solucionar, he mogut totes les eines per arreglar-ho», va concloure Dalmau sobre la roda de premsa que ha convocat la CUP per dilluns, per demanar que abandoni les seves funcions.

‘És més fàcil embrutar que escoltar’

La consellera s’ha mostrat sorpresa sobre la postura de la CUP i de la seva petició de dimissió. «Abans d’ahir es va dur a terme una Junta de Portaveus, i en acabar vaig voler parlar amb el portaveu de la CUP al Consell, Pere Campiñez, per explicar la meva situació, i es va negar. Em va dir que tenia molta pressa i que li fes un correu. Suposo que si volien fer aquesta convocatòria del proper dilluns, potser no li interessava sentir les meves explicacions», va detallar força indignada. «És més fàcil embrutar que escoltar», va reblar.

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.