Mor una nena de 5 anys que s’havia endinsat al mar amb un flotador a la Pineda

Noticias Playas

Este lamentable y horrible accidente, ha provocado que aparezca de nuevo el asunto de la vigilancia en las playas

Por su relación e importancia, hemos resumido y unido tres noticias de prensa sobre  la muerte de esa niña

Las nuestras, las de Cambrils, también sufren de esta deficiencia y todos somos conocedores

En alguna ocasión hemos reclamado al Ayuntamiento que ampliara los tiempos de vigilancia y nunca nos han hecho caso. Entre otros, argumentaban el coste del servicio

Ahora valdría la pena preguntarse el valor de la vida de esa niña

 

La menor, una turista de nacionalitat georgiana, estava inconscient quan l’han rescatat i no s’ha pogut fer res per la seva vida

Una nena de 5 anys i nacionalitat georgiana ha mort, el matí d’aquest dimarts, després d’endinsar-se al mar a la platja de la Pineda amb un flotador. Salvament Marítim en coordinació amb una embarcació de la Creu Roja han aconseguit rescatar a la menor, que estava inconscient en el moment en què se l’ha pogut treure de l’aigua, però els serveis sanitaris no han pogut fer res per salvar-li la vida.

Els fets han tingut lloc a les 11.53h, quan un treballador de la brigada de neteja de la platja ha avisat a la Policia Local de Vila-seca que hi havia una menor amb un flotador dins del mar a la deriva, a prop de la zona on hi ha la bandera blava. Segons ha transcendit, la menor en qüestió és una nena de Geòrgia que es trobava a la platja amb els seus pares, els quals estan estiuejant al municipi.

Diversos agents s’han desplaçat a la zona i han donat l’avís a Salvament Marítim, que ha activat l’embarcació Salvamar Formalhaut i l’helicòpter Helimer 201 per procedir al rescat, en el qual també hi han participat els Bombers, la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i l’embarcació de Creu Roja LS Calipso.

Els efectius de l’embarcació de la Creu Roja han aconseguit treure la menor de l’aigua, a una mitja milla de terra i en estat inconscient, poc després de les 12h i l’han portat al moll del Port de Tarragona. Durant el camí han intentat reanimar-la amb un desfibril·lador extern automàtic. Al Port hi han acudit dues ambulàncies i personal sanitari del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), que també han intentat reanimar a la nena durant tres quarts d’hora sense èxit.

Per la seva banda, Creu Roja ha enviat l’Equip de Resposta Inmediata en Emergències (ERIE) Psicosocial, per atendre psicològicament la família, amb un traductor. Segons fonts de l’Ajuntament de Vila-seca, el servei de socorrisme a la platja encara no està actiu durant aquestes dates.

La UGT exigeix una nova llei de seguretat per a les platges catalanes

El sindicat considera que seria necessari que el servei s’allargués durant quatre mesos

La plataforma SOS Socorristes, impulsada per la UGT, demana una nova llei de seguretat per a les platges catalanes després de la mort d’una nena de 5 anys, ahir al matí, després de ser rescatada a uns 300 metres a la vora de la platja de la Pineda (Tarragonès).

La menor, de nacionalitat georgiana, es trobava de vacances amb la família a la Pineda, el nucli turístic de Vila-seca, i es banyava al mar amb un flotador, tot i que es va allunyar i va quedar a la deriva.

«La nena es va ofegar en una platja que, malgrat els seus recursos locals, no té servei de socorrisme fins al mes de juny», ha assegurat a Efe el delegat del Sector de Socorrisme de la FeSM-UGT de Catalunya, Carlos Parra.

La plataforma ha demanat un decret a Catalunya -el primer destí turístic estatal el 2018- com el que ja tenen d’altres comunitats autònomes, com les Illes Balears i les Canàries, que contempli una «temporalitat mínima d’obertura dels serveis de socorrisme».

En aquest sentit, Parra ha afirmat que «l’ideal» seria que obrissin durant quatre mesos i s’ha queixat que, en alguns municipis, els serveis de socorrisme obren des de finals de juny a principis de setembre, el que fa que «els socorristes professionals no vulguin treballar només dos mesos».

La plataforma ha indicat que accidents i tragèdies com la d’ahir es poden evitar «amb la inversió necessària per part dels municipis i la garantia d’una Llei de seguretat que protegeixi els ciutadans i professionals del sector».

Segons ha explicat Parra, la llei estatal de referència en socorrisme és del 1972, per la qual cosa «cal una nova llei actualitzada respecte a les condicions actuals de salvament», que són molt diferents a les de llavors.

A més, la plataforma també considera que la llei ha «d’assegurar les condicions de treball dels socorristes», que «en algunes platges catalanes no tenen aigua potable, llum o lavabos», així com regular les platges segons el tipus de risc i marcar uns recursos materials i humans mínims segons aquesta distinció.

Parra ha insistit que la plataforma reclama des de fa temps la necessitat d’obrir un procés de canvi en el sector del socorrisme a les platges catalanes.

«Vam enviar una carta a l’agost de l’any passat al Departament d’Interior de la Generalitat, però no vam obtenir resposta», ha assegurat Parra.

 

La vigilancia en las playas

  • Pedro Sánchez

Regidor no adscrit a Tarragona

Nuestras playas y nuestra costa las vendemos en todos los estands y ferias de turismo como unas playas maravillosas, con nuestro buen clima y nuestra arena fina, y las vendemos bien puesto que es cierto, la calidad de nuestras magníficas playas es incuestionable, puesto que también van acompañadas como todos sabemos con el buen clima que suelen tener nuestras comarcas, por el cual solemos tener también más semanas de buen tiempo ampliando así la temporada estival más que otras zonas costeras del país. Por ésta, entre otras razones, los Ayuntamientos que son los que tienen las competencias de la seguridad, mantenimiento y control de nuestras playas, deberían tener mucho más criterio de seguridad y servicio y ampliar los servicios de socorrismo, mantenimiento y vigilancia en las playas o cerrarlas al baño mientras estos no estuvieran activos, para que no podámos tener desgracias como la última ocurrida en la playa de la Pineda. os responsables deberíamos ampliar estos servicios prioritarios y necesarios cuando somos, queremos ser o nos vendemos como grandes municipios turísticos, también debemos ampliar y tener los mejores servicios de asistencia para los usuarios y turistas y prevenir y evitar desgracias y accidentes en nuestras playas.

 

 

 

 

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.