Ordenances Fiscals

Noticias

Os pasamos un nuevo recorte de prensa sobre el acto que celebramos conjuntamente las Asociaciones de Cambrils en contra de la política fiscal del Ayuntamiento

Les associacions de veïns no descarten fer noves mobilitzacions per reclamar una rebaixa de l’IBI

Representants de les associacions de veïns que van fer una roda de premsa el passat divendres a la tarda

Les associacions de veïns tornen a mostrar el seu malestar amb la proposta d’IBI presentada per l’equip de govern dins de les ordenances fiscals per al 2016. Representants veïnals de l’Associació de veïns del Molí de la Torre, del barri de la Llosa i del Regueral van oferir una roda de premsa, el passat divendres a la tarda el Centre Cultural, on van explicar que se senten “enganyats” per part de l’equip de govern i que seguiran reivindicant una baixada de l’IBI. Els veïns seguiran amb les seves protestes i no descarten fer noves mobilitzacions i reivindicacions. Tal com ja van fer en el ple de finals de setembre –en què es va presentar la proposta d’ordenances fiscals–, els veïns tornaran a mostrar la seva disconformitat en les properes sessions plenàries que tindran lloc demà dimarts i el proper 30 de novembre.

La roda de premsa del passat divendres va anar a càrrec del president de l’Associació de veïns del Molí de la Torre –Mariano Pérez– i la secretària d’aquesta associació –Lydia Aguirre–, de la presidenta de l’Associació de veïns del barri de la Llosa –Ana M. Franquet– i del president de l’Associació de veïns del Regueral, Leonard Roca. També hi van ser presents d’altres membres de diferents associacions. A banda de les associacions anomenades, també se sumen les associacions de Sol Cambrils, el barri de l’Estació, Vilafortuny, el barri del Port, Mas d’en Bosch, l’Eixample Platja i Castell de Vilafortuny.

Per començar la seva intervenció, Mariano Pérez va recordar que l’any 2011, les associacions de veïns van convocar una manifestació contra l’increment “bestial i brutal” de l’IBI, que es va pujar un 32%, arrel de la l’increment del 20% adoptat per l’equip de govern més el 10% d’increment afegit que l’Estat va decretar. Segons va dir, “quatre anys després, la mesura cautelar de l’Estat es retira i, quan ens podríem afluixar el cinturó, la nostra sorpresa és que no! Per combatre la baixada de l’Estat, l’Ajuntament incrementa el tipus impositiu”.

Sol·liciten que l’IBI s’equipari a l’IPC real des de l’any 2011

Dins del text de les al·legacions presentat pels veïns, es demana que “després del gran esforç realitzat en els darrers anys, amb pujades de fins al 31,7%, sol·licitem que l’IBI s’equipari a l’IPC real des de l’any 2011″; “que es redueixi el deute de l’Ajuntament perquè no suposi el 18% dels pressupostos”; “que els pressupostos baixin, perquè no és possible que es mantinguin al voltant dels 43 milions d’euros a costa d’anar pujant l’IBI als cambrilencs”; “el cost del personal de l’Ajuntament no pot ser del 33,32% del pressupost en detriment dels serveis que rebem”; “els serveis que rebem els cambrilencs no poden ser menys de la meitat del pressupost de l’Ajuntament”; “l’Ajuntament ha de reduir i en alguns casos eliminar partides com per exemple la compra d’Iphones 6″. Per altra banda, els veïns acompanyen les seves al·legacions amb una sèrie de gràfics on mostren l’evolució del pressupost d’alguns serveis com “Serveis, Espai Públic i Medi Ambient”, “Recollida, Gestió i Tractament de Residus” o la “Neteja Viària”, on es mostra que en els darrers anys hi ha hagut un increment pressupostari que, segons manifesten, tampoc queda reflectit en el servei que s’ofereix: “el servei de neteja ha pujat i la qualitat del servei ha baixat”, manifesten.

Des de les diferents associacions van manifestar que, “no existeix un control de les despeses suficientment rigorós, encaminat a un millor funcionament de Cambrils” i que volen participar en el seguiment i control, tant de les despeses com de les inversions. Segons van explicar els veïns, els números de l’Ajuntament no són gens clars: “quina és la plantilla de l’Ajuntament? Quants càrrecs de confiança hi ha? Quantes empreses públiques i quin cost suposen? Quin és el deute total? Quin número de crèdits té l’Ajuntament? Quant es gasten en turisme?, etcètera” són algunes de les preguntes que es plantegen des de les associacions veïnals.

“Nosaltres els hem posat on són”

Segons va afegir Leonard Roca de l’associació del Regueral, “a aquest nou govern els volem donar un marge de confiança, però ja estem molt escaldats. Nosaltres els hem posat on són i no volem passar més per tontos, no volem passar quatre anys més. No ens valen promeses anteriors, volem que ens escoltin”. En una mateixa línia, la presidenta del barri de la Llosa, Ana M. Franquet, va comentar que, “el sou que ells cobren és de poble i crec que han d’informar i escoltar el poble. Aquest govern, el primer que ha fet és no baixar l’IBI quan l’ordre de l’Estat ha quedat exempta. Han de deixar-nos respirar una mica. Diuen que ens haurien de treure serveis, però el que no es treuen són els seus sous i altres coses”. Segons va afegir Franquet, “ells són els nostres treballadors i han de saber portar les coses bé. Haurien pogut tenir un detall amb la ciutadania i no ho han fet”

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.