Passos de vianants intel·ligents a Cambrils

Noticias

Passos de vianants intel·ligents a Cambrils, pioners a tot Catalunya

Les obres tenen un pressupost de 20.000 euros

 

FOTO

Cambrils ja ha començat les obres per convertir els passos de vianants convencionals en passos intel·ligents o smarts, els primers d’aquest tipus a tot Catalunya.

Un dels dos primers passos que es modificaran seran al passeig de la Salle, a la proximitat de la rotonda amb el pont del Parc del Pescador i del carrer Tramuntana. L’altre tram per modificar es troba al passeig de les Palmeres, amb molta fluència de vianants i en espais poc il·luminats en hores nocturnes, igual que l’altre, per aquest motiu s’han escollit aquests dos.

El projecte preveu situar unes plaques lumíniques de díodes de leds en cada extrem de les pastilles rectangulars blanques, les quals s’il·luminaran davant la presència de vianants. Es tracta d’un avenç de la senyalització horitzontal actual, i l’objectiu és que sigui el tema d’il·luminació sigui un complement als senyals ja existents. Aquest és un sistema que detecta la presència de vianants i conductors i ella sol s’il·lumina, principalment a la nit i en hores de poca visibilitat o amb condicions atmosfèriques adverses.

El material emprat és resistent i amb certa flexibilitat, que permet il·luminació en diversos colors i acabats (simulant el granit, marbre, ceràmic, pedra, llosa hidràulica, etc.). Un dels usos és als passos de vianants, on es pot encendre en vermell o verd segons l’estat del semàfor, fet que permet una ajuda als vianants amb problemes visuals o persones grans.

Llumtrafic és l’empresa encarregada de dur a terme les obres, que s’allargaran unes setmanes i tenen un pressupost de 20.000 euros.

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.