Pla d’inversions de tres milions d’euros per a Cambrils

Ayuntamiento Cambrils Noticias

Esta puesta en escena, es ni más ni menos que para demostrar que en el aspecto económico hacen las cosas muy bien. Y que el grado de endeudamiento, que no de superávit, permite endeudarse en 3 millones más de lo que ya estamos

Legalmente se puede hacer y lo hacen todos los ayuntamientos

Pero, lo que nos cuestionamos los que trabajamos con nuestro dinero (sí, ese que cada mes nos ingresan en la cuenta del banco) es que quizás no es indispensable endeudarse un poco más. Ese dinero no es solamente suyo, es de todos los que pagamos impuestos, y hay tantas cosas por arreglar….

Y ahí queda esa reflexión

La gestió econòmica ha permès compatibilitzar el sanejament dels comptes amb l’execució d’actuacions prioritàries

La regidora Ana López, l’alcaldessa Camí Mendoza, la regidora Mercè Dalmau i el regidor d’Hisenda Jaume Gila.

L’equip de govern de Cambrils ha presentat avui un pla d’inversions de tres milions d’euros que prioritza l’àrea de la persona i els serveis socials, les actuacions per afavorir la recuperació econòmica i la millora de l’espai públic.

L’alcaldessa, Camí Mendoza; la primera i segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Mercè Dalmau i Ana López; i el regidor d’Hisenda, Jaume Gila, han repassat les actuacions més destacades del pla d’inversions. La modificació de crèdit passarà pel ple del proper divendres, 23 de febrer.

“Des de l’inici del mandat hem volgut fer una gestió responsable que permetés fer compatible el sanejament de comptes amb l’execució de les actuacions prioritàries pel municipi”, ha afirmat l’alcaldessa.

En aquest sentit, durant tot el mandat s’han fet amortitzacions extraordinàries dels préstecs que permetran acabar l’any 2018 amb la reducció dels interessos a la meitat i una ràtio d’endeutament del 59,49% (el 2015 era del 95,68%).

Amb aquests números a la mà, actualment l’Ajuntament es troba en unes condicions molt favorables per dur a terme aquest conjunt d’actuacions.

Camí Mendoza ha recordat que entre el 2015 i el 2017 també s’han realitzat modificacions segons l’estat d’execució del pressupost per poder fer inversions que no es podien pressupostar inicialment. “Ara que tenim els comptes sanejats podem realitzar aquestes inversions tan necessàries pel municipi”, ha afirmat.

Per la seva banda, Mercè Dalmau ha explicat que les noves inversions donen compliment al Pla d’Actuació Municipal i Ana López ha destacat l’impacte social i alhora econòmic de les actuacions. 

Actuacions destacades

L’alcaldessa ha destacat el clar component social del pla d’inversions, que destinarà 1.164.320 euros en actuacions que tenen incidència directa sobre els ciutadans.

Entre les actuacions més importants hi ha les millores a les escoles públiques i llars d’infants, a les instal·lacions esportives o al Casal Municipal de la Gent Gran, l’adquisició de nous desfibril·ladors, el projectes d’horts municipals, la Ràdio Municipal o la partida de 112.500 euros que es decidirà en un procés participatiu. 

TOTAL ÀREA ACTUACIONS DESTACADES
139.182,91€

 

Ensenyament Millores en Escoles públiques i llars d’infants
332.000€ Esports Millores instal·lacions esportives (per residents, professionals i turisme esportiu)
184.671,53€ Benestar social

 

.Millores al Casal Municipal de la Gent Gran

.Adquisició de desfibril·ladors

.Horts municipals

113.465,61€ Cultura Millores pel patrimoni del Museu
208.000€ Noves tecnologies Projecte actuacions iCambrils, Smart Cities
112.500€ Participació Pressupostos participatius

Millores en centres cívics

36.500€ Alcaldia Ràdio Cambrils. Equipaments

Monument Atemptats Cambrils

38.000€ Altres (joventut, policia) Millores Ateneu – Joventut

Millores instal·lacions policia

D’altra banda, una altra de les prioritats del pla és promoure l’activitat econòmica i generar riquesa. Amb aquest objectiu s’agrupa un segon bloc d’activitats amb un pressupost total de 200.000 euros que contempla millores al Mercat Municipal i a les platges, entre altres.

TOTAL ÀREA ACTUACIONS DESTACADES
100.000

 

 

100.000

Promoció econòmica

 

Turisme

Millores en el Mercat Municipal

Millores en equipaments

 

Platges

Finalment, el pla inclou 1.744.129,95 euros per a la millora d’espais públics com la creació de nous espais infantils, la senyalització de camins rurals, el pont de fusta del Cavet, l’arranjament del tram que quedava pendent del camí del cementiri, el material perquè les persones contractades a través dels Plans d’Ocupació Municipals puguin fer obres de manteniment i actuacions en parcs i jardins.

També en aquest bloc hi ha una partida per adquirir una nau per la brigada municipal, actualment descentralitzada en diferents espais municipals. D’aquesta manera, s’unifica el magatzem en un sola ubicació i es millora la logística, al mateix temps que s’alliberen espais per altres usos.

TOTAL ÀREA ACTUACIONS DESTACADES
1.233.570,36€

 

Serveis i obra pública Millora de l’espai públic (espais infantils, senyalització dels camins rurals, pont de fusta del Cavet, camí del cementiri, material plans d’ocupació, parcs i jardins)
510.559,59€ Urbanisme Adquisició nau industrial

 

 

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.