Ple extraordinari

Noticias

S’aprova el mou cartipàs municipal pel mandat 2015-2019

FOTO

Ahir a la tarda arrencava el mandat 2015-2019 amb la celebració del primer ple del nou consistori municipal. Va ser una sessió extraordinària en què es va aprovar el cartipàs municipal, es van constituir els grups polítics i els seus portaveus, es van nomenar les tinences d’alcaldia, els membres de la junta de govern i els regidors de barri.
També es va passar comptes de les retribucions econòmiques, les dedicacions dels membres electes i del personal eventual, entre d’altres qüestions.


Aprovació del cartipàs municipal El cartipàs municipal, tal com ja s’havia anunciat, quedarà de la següent manera:

 • Camí Mendoza Mercè Alcaldia
 • Eduard Pellicer Sabaté Joventut, Transparència i Noves Tecnologies
 • Montserrat Masdeu i Teixell Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació
 • Jaume Gila Pliego Hisenda i Personal
 • Mercè Dalmau Mallafré Turisme
 • Lluís Abella Hortoneda Cultura i Festes
 • Joan Maria Artigau Príncep Urbanisme
 • Antonio Laguna Martínez Serveis, Medi Ambient i Obra Pública
 • Ana López Vázquez Promoció Econòmica, Participació Ciutadana i Cooperació i Solidaritat
 • Alfredo Clúa Baldellou Esports, Benestar Social, Salut i Drets Cívics
 • Yolanda Quílez Castan Protecció Ciutadana i Mobilitat

Tinences d’alcaldia i Junta de govern
Pel que fa a les tinències d’alcaldia, Mercè Dalmau serà la primera tinent d’alcalde, Ana López serà la segona tinent d’alcalde, Eduard Pellicer serà el tercer tinent d’alcalde, Lluís Abella serà el quart tinent d’alcalde, Alfredo  Clúa serà el cinquè tinent d’alcalde, mentre que Montserrat Masdeu i Joan M. Artigau ocuparan la sisena i la setena tinença d’alcaldia, respectivament.
La Junta de govern estarà ocupada per l’alcaldessa –Camí Mendoza– i els set tinents d’alcalde. La resta de membres de l’equip de govern podran assistir com a oients. Les juntes tindran lloc cada divendres a partir de les 9.30 hores.

Tres càrrecs de confiança
El ple també va donar compte d’un decret d’alcaldia sobre el nomenament de personal eventual, és a dir, dels càrrecs de confiança. Tal com va explicar l’alcaldessa, Camí Mendoza, aquest mandat n’hi haurà tres: dos que corresponen a Patronats i un altre d’alcaldia. Concretament, són els càrrecs que ocupen Amèlia Rico com a directora del Patronat de Turisme i Gerard Martí com a director del Museu d’Història de Cambrils. El tercer nomenament és el de Raquel Lozano com a cap del Gabinet de Comunicació de l’Ajuntament, en tasques de premsa. Aquests tres càrrecs reben una retribució econòmica bruta de 34.260,48 euros/anuals, amb una dedicació setmanal de 37,5 hores.
En aquest punt, el regidor de l’NMC, Oliver Klein, va destacar la bona feina realitzada per Amèlia Rico i Gerard
Martí i també va voler donar la benvinguda, de nou, de Raquel Lozano a la casa. Klein va preguntar si es crearia cap més lloc d’aquestes característiques. Camí Mendoza va respondre que no es crearà cap més càrrec eventual aquest mandat.

Per altra banda, el regidor de l’Assemblea de Cambrils, Ivan Sanz, va demanar que els càrrecs de  Confiança “no es converteixin en una feina per a tota la vida”. Va apuntar que aquests càrrecs s’haurien de limitar a un màxim de 8 anys i ser rotatoris.

Regidors de barri
També es va aprovar la distribució dels regidors i regidores de barri:

 • Montserrat Masdeu Ponent
 • Yolanda Quílez Llevant
 • Alfredo Clúa Molí de la Torre
 • Mercè Dalmau Cambrils Badia
 • Joan Maria Artigau Platja
 • Jaume Gila Eixample Platja
 • Lluís Abella Horta de Santa Maria – Eixample Vila – Pallissa
 • Eduard Pellicer Barri Antic
 • Antonio Laguna Parellada – Pinaret
 • Ana López Nou Cambrils

En aquest apartat, Oliver Klein de l’NMC va demanar a l’equip de govern que tota l’oposició estigui present als diferents consells de barri. A aquest reclam també s’hi va afegir Imanol Rico de Ciutadans.
Nomenament dels portaveus dels grups
En un altre dels punts de l’ordre del dia també es va fer el nomenament dels portaveus de cadascun dels grups municipals que conformen el consistori. Així doncs, Eduard Pellicer serà el portaveu d’ERC, Mercè Dalmau serà la portaveu de CiU, Oliver Klein ho serà de l’NMC, Imanol Rico serà el portaveu de Ciutadans, Ana López serà la portaveu del PSC, David Chatelain del PP i Ivan Sanz serà el portaveu de l’Assemblea de Cambrils.

L’NMC anuncia que serà “el govern a l’ombra”
En la sessió plenària també es van anunciar les diferents comissions informatives, on cada regidor es farà càrrec de la seva àrea. En aquest punt, el portaveu de l’NMC, Oliver Klein, va afirmar que des del seu partit seran “el govern de l’ombra”. “Ens repartirem les competències i donarem a conèixer les parcel·les de cada regidor de l’NMC. Ens reunirem amb les entitats, farem propostes, presentarem solucions. No serem passius, sinó actius. Jo seré el portaveu i també assumiré les àrees d’Hisenda, Personal i Governació; Cinta Ballesté treballarà en les àrees de Cultura, Festes i Ensenyament; Santi Gámez les d’Urbanisme i Serveis Generals i Imma Sierra les d’Esports, Benestar Social, Promoció Econòmica i Participació Ciutadana”.
En una mateixa línia, el portaveu de Ciutadans, Imanol Rico, va afirmar que “tots serem govern a l’ombra”. Per la seva part, David Chatelain del PP va criticar que s’hagi obviat la figura dels regidors delegats ja que, segons va dir, “havia funcionat molt bé en aquest últim mandat”. En aquest punt, l’alcaldessa, Camí Mendoza, va afirmar que “hi ha molts regidors nous i vam decidir que les decisions es prendran conjuntament en Junta de govern.
Més endavant es pot plantejar d’una altra manera, però de moment treballarem tots a una”.

Nomenament dels membres del consell d’administració d’Aparcam

Finalment, el darrer punt de l’ordre del dia va ser el nomenament dels membres del consell d’administració d’Aparcam. Camí Mendoza serà la presidenta, Jaume Gila i Eduard Pellicer seran els representants d’ERC, Mercè Dalmau i Lluís Abella seran els representants de CiU, Santi Gámez de l’NMC, Patrícia de Miguel de Ciutadans, Alfredo Clúa del PSC, Carme Cros del PP i Ivan Sanz de l’Assemblea de Cambrils. Aquest punt va rebre el vot favorable de tots els grups, excepte l’Assemblea de Cambrils que es va abstenir

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.