Ports de la Generalitat reivindica el nou centre de serveis nàutics al port ja que «permetrà impulsar el turisme nàutic i l’economia local»

Noticias

Pues ya vemos, de nada han servido las quejas de los vecinos

Atentos a lo que se dice en L’APUNT sobre que este nuevo centre acercará la actividad náutica a la ciudadanía

Seguramente querrán decir a la ciudadanía con un poder adquisitivo importante

El deporte náutico nunca se ha caracterizado por sus bajos precios

Referent a les casetes, Ports diu que abans de fer-les s’havia estudiat com quedaven des de diferents indrets del port, com ara el moll pesquer i el moll de ribera, per tal de no afectar la visual de la façana marítima

Imatge de les tres casetes instal·lades a la nova marina del port

Ports de la Generalitat ha emès un comunicat precisant les obres que s’han fet al port de Cambrils amb la construcció d’una nova marina que entrarà en funcionament la setmana vinent. Arran de la polèmica per les casetes que s’han instal·lat en aquest espai, Ports ha aclarit que «el centre necessita per al seu funcionament una sèrie de serveis que s’han ubicat en tres mòduls lleugers muntats sobre una plataforma de fusta damunt la làmina d’aigua, adossada al moll de ribera. Els tres mòduls ocupen una superfície de 55 metres quadrats distribuïda en tres espais. Un primer espai d’atenció al client, per fer la contractació de serveis i l’administració. Un segon que incorpora dos serveis amb un vàter, pica i dutxa cadascun. I un magatzem per guardar estris de l’activitat, equipaments contra incendis i dispositius antivessament, així com un punt net. Les alçades màximes d’aquests tres mòduls són de 2,98 metres, partint d’un metre per sota de l’alçada en què es troba el passeig marítim. Abans de fer aquestes guinguetes s’han estudiat la visual des de diferents punts de port on hi ha major concurrència de vianants com ara, el moll pesquer i el moll de ribera, per tal de no afectar la visual de la façana marítima de Cambrils».

Fruit d’un concurs públic

Ports de la Generalitat ha recordat que aquesta nova instal·lació del port de Cambrils «és fruit d’un concurs públic promocionat per Ports de la Generalitat per a la construcció d’una instal·lació de lloguer de diferents models d’embarcacions al front portuari de Cambrils, per poder fomentar la nàutica entre tota mena d’usuaris i potenciar la nàutica de base perquè els usuaris més joves tinguin més fàcil accés a l’activitat». Ports considera, a més, que «les noves instal·lacions han de donar un impuls socioeconòmic al front portuari cambrilenc amb la generació de llocs de treball i l’arribada de turisme que consumirà activitats nàutiques, però també gastronomia, botigues i serveis locals. A més, aquesta activitat ha d’ajudar a posicionar Cambrils com a líder de la Costa Daurada en activitat nàutica.»

A més, Ports de la Generalitat explica que aquest nou centre de serveis nàutics en el qual la iniciativa privada ha invertit 535.000 euros ha de generar 50 llocs de treball i ha d’ajudar a la dinamització econòmica del municipi i el seu entorn, «les noves instal·lacions disposen d’un pantalà flotant de fusta en forma de “L” i diferents passarel·les per acollir 45 embarcacions de lloguer o xàrters de fins a 15 metres d’eslora com ara, velers esportius i d’esbarjo, embarcacions de motor amb llicència i sense, embarcacions per a pesca esportiva, motos d’aigua i caiacs, entre d’altres. Així mateix, oferirà opcions per atendre els diferents interessos dels usuaris com ara, la durada dels serveis (d’hores a dies), la contractació o no de patró o el lloguer de materials. Així mateix, el centre s’ha dissenyat per facilitar l’accés dels clients, garantint l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda.»

Per a Ports, aquest centre d’activitats nàutiques ha d’ajudar a posicionar Cambrils «com a líder del sector nàutic de la Costa Daurada. Es preveu que la nova activitat aporti 30.000 turistes nàutics a la ciutat cada any durant els mesos d’estiu. Turistes que vindran a navegar, però també a  conèixer la costa i la vila,  tastar la gastronomia i comprar als comerços de la població. En temporada baixa es preveu  que arribin grups d’empreses  a fer congressos i activitats entorn de la nàutica, ajudant a la desestacionalització de l’activitat i a l’economia local.»

L’APUNT

Socialitzar la nàutica
Ports de la Generalitat, alineat amb les previsions del nou Pla de ports de Catalunya Horitzó 2030, ve treballant en la promoció dels esports nàutics des de diferents eixos com ara, la potenciació de la nàutica de base, la creació de centres d’oci nàutic, la integració de centres de formació nàutica als ports o la diversificació en l’oferta de serveis nàutics. Totes aquestes línies de treball s’emmarquen amb l’estratègia portuària de la Generalitat de Catalunya de convertir els ports en centres d’activitat nàutica que puguin prestar servei a la ciutadania, diversa i plural amb diferents interessos i capacitats econòmiques. Segons Ports, «el nou centre de serveis nàutics aproparà l’activitat nàutica a la ciutadania amb una diversificació de serveis que permeti l’accés a la mar de diferents perfils d’usuari. Tal com indica el Pla de ports Horitzó 2030, la nàutica s’ha de socialitzar perquè tota la ciutadania hi tingui accés»

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.