«Respectem el veïnat», campanya de la Policia Local als locals d’oci nocturn

Noticias

Como podréis observar, esta noticia ya ha aparecido en la prensa digital. Hay que felicitar a la Guardia Urbana de Cambrils, ha sido una colaboración entre ellos y nosotros de lo más agradable. Esperemos que cunda el ejemplo

Aquest passat mes d’octubre, membres de la Unitat de Relacions amb la Ciutadania de la Policia Local van recórrer els locals d’oci nocturn del municipi dins de la campanya “Respectem el veïnat”. Aquesta iniciativa es va posar en marxa arran de les queixes veïnals que es venen produint darrerament, motivades per problemes de convivència generats per clients dels establiments que concentren la seva activitat en hores nocturnes i de matinada. L’objectiu era conscienciar els responsables dels locals i els clients i cercar la seva complicitat per evitar molèsties per soroll a l’exterior dels locals.

La campanya va consistir en la col·locació de rètols informatius a les portes o finestres dels locals. Els cartells anaven personalitzats amb el nom de cada establiment i en català, castellà i anglès hi figurava el següent missatge: “Respecta el descans dels veïns. Necessitem de la teva col·laboració”. Des de la Unitat de Relacions amb la Ciutadania valoren molt positivament la bona predisposició dels empresaris els quals han valorat molt positivament la campanya. La iniciativa va comptar amb la col·laboració de l’Associació de Veïns i Propietaris de El Regueral.

La normativa actual

Recordem que la normativa actual que regula els horaris dels establiments amb llicència de bar musical estableix que aquests han de tancar a les 2.30h entre setmana i els caps de setmana el tancament s’amplia a les 3 de la matinada, tenint en compte que tenen un marge de mitja hora més per a tancar els locals. L’horari només s’amplia trenta minuts durant els mesos d’estiu i en dies festius senyalats com Nadal, la nit de Cap d’Any o per Setmana Santa.

Els bars i restaurants cambrilencs sí tenen limitació horària

Per altra banda, la Generalitat també té una normativa que regula els horaris dels establiments destinats a espectacles públics i activitats recreatives. En aquest cas, els bars i restaurants cambrilencs han de complir amb aquesta regulació i tenen un horari limitat que només es pot modificar durant les vacances o en dies puntuals com cap d’any.

Els horaris establerts són els següents:

Establiments Obertura
(a partir de)
 Tancament entre setmana  Tancament divendres i dissabtes
 Bar/Restaurants/ Bar Musical   6.00h   2.30h   3.00h
Discoteca/Sala de ball/ Sala de festes   17.00h   5.00h   6.00h
 Sala de concert/cafè teatre  17.00h  4.30h   5.00h
 Naturalesa sexual   17.00h   4.00h   5.00h

 

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.