S’implanta el sistema de ‘videoacta’ de les sessions del Ple Municipal

Noticias

Parece interesante, no sabría decir hasta qué punto es importante. Lo cierto es que quedarán reflejadas las posturas, los discursos y lo que creo importante, el tono. Una discusión entre regidores, simplemente leída no te permite apreciar el grado de intensidad del cambio de impresiones

Veremos hasta qué punto son ágiles para poder ver y oír esos plenos

Les actes dels plens d’octubre, novembre i desembre ja es poden consultar al web en format vídeo

Imatge de captura de l’espai web on es poden consultar les videoactes dels plens municipals | Cedida

L’Ajuntament de Cambrils ha implantat el sistema de videoacta de les sessions dels Plens Municipals per fer un altre pas endavant en la millora de la transparència institucional i la simplificació administrativa. Les actes dels últims tres plens (27 d’octubre, 24 de novembre i 18 de desembre) ja es poden consultar en format vídeo a l’apartat videoacta del web municipal. Els usuaris poden visionar el Ple sencer o seleccionar un punt concret del menú que detalla l’ordre del dia.

La implantació de la videoacta va ser aprovada pel Ple el passat 31 de gener, seguint les recomanacions del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) en matèria d’administració electrònica. A partir de l’aprovació es van iniciar els tràmits per modificar el Reglament Orgànic Municipal i encarregar la redacció de les condicions tècniques per ala contractació d’aquesta eina tecnològica. Finalment, la videoacta es va posar en marxa en mode de proves el passat 27 d’octubre i en el Ple d’avui ja funcionarà definitivament.

El nou sistema permet augmentar la rapidesa en la disponibilitat de l’acta, que es penjarà al web en un període de temps més curt; millorar l’eficiència amb un estalvi dels recursos personals que fins ara s’havien de destinar a transcriure la sessió, i eliminar tot tipus de problemes interpretatius sobre el contingut de l’acta, perquè la videoacta incorpora íntegrament les intervencions i no una transcripció resumida. Així doncs, la videoacta respon als principis d’eficàcia, objectivitat, transparència, agilitat i optimització de recursos, que són reptes i alhora obligacions de les administracions públiques.

El sistema videoacta combina l’enregistrament en vídeo dels plens municipals amb el document acta en format electrònic, tot signat electrònicament amb el certificat digital o el DNI electrònic del secretari de l’entitat local per donar fe legal de l’acte. La gravació del vídeo es realitza amb dues càmeres que enfoquen en cada moment el regidor o regidora que té el micro obert. A més, l’enregistrament es gestiona a través d’una interfície des d’on es pot marcar l’inici de cada punt de l’ordre del dia i d’aquesta manera generar automàticament la integració entre el vídeo del ple i el document de l’acta.

Amb la nova eina també ha augmentat la qualitat de les imatges de la retransmissió dels plens en temps real, que ja es va posar en marxa quan es va estrenar el portal municipal, el juny del 2013. Ara les càmeres, que són les mateixes que les de la videoacta, segueixen les intervencions dels regidors i regidores mentre que abans el ple en directe via streaming era un pla general fixe.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.