Tallen l’aigua des d’avui a una urbanització de Vilafortuny per un deute de 261.000 €

Noticias

Es algo difícil de entender

Cualquier vecino debe pagar el agua según la factura que les presenten y es obligación de la empresa suministradora garantizar la calidad de la misma

Si no está en condiciones, se supone que el cliente debe ser atendido como es debido

Sin entrar en el problema de que si están o no están al corriente de pago, seguimos sin entender y mucho menos aceptar que los vecinos deban comprar e instalar una planta des nitrificadora

La comunitat de propietaris Urcavisa, de 280 habitatges, deu factures dels darrers dos anys arran d’una desavinença amb l’Ajuntament

La zona afectada pel tall està a prop del Castell de Vilafortuny

Comaigua tallarà avui el subministrament d’aigua a la Comunitat de Propietaris Urcavisa, a Vilafortuny, per impagament de les factures corresponents al 2016 i al 2017, per un import que suma un total de 261.607,35 euros. Segons ha pogut saber el Diari, aquesta mesura afectarà 280 unitats familiars que no s’ajustaven als consums reals i a les condicions de prestació del servei que es recullen a l’article 9.4 del Reglament del Servei de Proveïment d’aigua potable i sanejament de l’Ajuntament de Cambrils, que és qui ha autoritzat la suspensió de la prestació.

Tot i que l’impagament sigui dels darrers dos anys, l’origen dels fets es remonta al 2014, quan es va detectar una contaminació de l’aqüífer de la zona de Vilafortuny per tricloroetilè i tetracloroetilè, que va afectar al pou d’Urcavisa. Dos anys més tard, es detectaven en el mateix lloc nivells de nitrats fora del rang permès i que podien perjudicar la salut.

Per solucionar aquests problemes, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va demanar a la comunitat de veïns que instal·lessin una desnitrificadora pel control dels nitrats. Enguany se’ls va autoritzar temporalment a un consum en el que es barrejava un 30% d’aigua del pou i un 70% de la xarxa mentre es col·locava el nou sistema i es mantenia el funcionament adient de la torre d’stripper i es feien els controls analítics. Però els veïns van decidir no instal·lar -ho perquè entenien que l’Ajuntament renovaria la xarxa, però el projecte que ho preveu té un termini d’excecució de nou mesos, motiu pel qual se’ls demanava que adoptessin aquestes mesures en un moment en què el consum d’aigua ja estava disparat, i més tenint en compte que són habitatges que tenen jardí i piscina.

Uso privativo. Desacord amb els imports

Davant aquesta negativa dels veïns, el Consell d’Administració de Comaigua va avisar al juny als propietaris que se’ls tallaria l’aigua i aquests van presentar unes al·legacions on es comprometien a pagar els consums raonables segons el resum històric, però en cap cas es feien responsables de la situació generada i entenien que la solució estava en mans del consisitori.

La comunitat proposava pagar en base a les mitjanes normals i les factures estimades. De fet a l’agost van abonar 48.000 euros de factures pendents, però ja no es van voler fer càrrec de la resta del deute. 

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament es requereix a la comunitat de propietaris que compleixin amb els requeriments de l’ACA per tal de garantir sanitàriament la qualitat de l’aigua, mantenint el tractament amb stripper que ja va proposar fa uns mesos Comaigua, i que posin en marxa el tractament de desnitrificació per poder fer ús de l’aigua del pou.

 

Etiquetada como

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.