Tots els grups del consistori es comprometen a definir el futur de l’avinguda de la Diputació

Noticias

Aunque solamente sea un proyecto, debemos tenerlo en cuenta. No podemos negarnos y tenemos la obligación de aplaudir cualquier acción que redunde en el bien de nuestro Cambrils

Lo que no tenemos tan claro, son los comentarios por parte del PP y del PSC sobre el Regueral

No sabemos ni tenemos constancia de a qué se refieren concretamente y con la experiencia que tenemos del POUM 21 y sus numerosas recalificaciones, hasta que no lo veamos plasmado en algún tipo de documento, seremos cautelosos y prevenidos

Intentaremos estar pendientes de futuros comentarios

 

El ple va aprovar, per unanimitat el passat divendres, impulsar la redacció del projecte de remodelació de l’avinguda de la Diputació, des de la Torre de l’Esquirol fins al terme municipal de Salou. La proposta va ser presentada per Ciutadans i va rebre el vistiplau de tots els grups del consistori. El regidor de Ciutadans –Imanol Rico– va ser l’encarregat de defensar el text explicant que, «l’avinguda de la Diputació és la principal porta d’accés a Cambrils per als turistes i veïns de Salou. Es tracta d’una via de connexió que ha patit diferents canvis i millores en alguns trams, però dista molt de ser una via referent pel seu estat de deixadesa». Segons van apuntar des de Cs, en el tram que va des de la Torre de l’Esquirol fins a Salou hi ha «moltes voreres estretes –en alguns trams aixecades– i sembla una cursa d’obstacles. Hi ha pocs bancs, poques papereres i moltes senyals que podrien col·locar-se d’una manera més òptima».

Definir el futur de l’avinguda de la Diputació

Per tot plegat, Rico va exposar que, «creiem necessari impulsar la redacció del projecte que defineixi el futur de l’avinguda de la Diputació. La redacció del projecte és el primer pas; després caldrà buscar la forma de finançar-ho i executar-ho. Per aquesta primera fase de redacció contemplem dues opcions: que sigui el personal d’aquesta casa qui elabori el projecte o que sigui una empresa externa. El futur d’aquesta via ha de sortir del consens de la part política, empresarial i veïnal». Des de la formació taronja van demanar que es convoquin taules de treball per definir el futur d’aquesta via i que s’iniciï l’elaboració del projecte. Per altra banda, mentre no s’executi, la formació també va demanar que es realitzi un manteniment tant de les voreres com de la calçada.

Suport de tots els grups

En el torn d’intervenció dels diferents grups, la regidora no adscrita –Cinta Ballesté– va aplaudir la proposta, «perquè qualsevol millora per Cambrils és important». No obstant això, segons va apuntar, tot plegat dependrà dels recursos econòmics disponibles. Ivan Sanz de l’AdC també es va mostrar favorable a arreglar aquesta via de comunicació amb Salou, així com el portaveu del PP –David Chatelain– qui va alertar que d’altres zones també fa anys que estan força abandonades com és el cas de la zona del Regueral. Finalment, Oliver Klein de l’NMC va donar suport a que es creïn taules de treball per impulsar el projecte i va demanar que, mentrestant, es faci un manteniment de la via «perquè no passi com a la Llosa».

El govern recull la proposta de Cs

Per part de l’equip de govern, la regidora de Promoció Econòmica i Participació –Ana López– es va mostrar favorable a la proposta, tot i que va afirmar que hi ha un llistat de moltes coses a fer com per exemple el Regueral o la rambla de Jaume I. No obstant això, López va recollir la proposta de Cs i es va comprometre a posar fil a l’agulla per començar a assentar les bases del projecte.

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.