Un centenar de persones protesten contra el desmantellament de les vies

Noticias

No es la primera vez que subimos comentarios y recortes sobre este asunto

En esta ocasión, aprovechando la nota de prensa sobre la manifestación de la plataforma que defiende el actual trazado, queremos comentar la opinión de un regidor (en la oposición) del ayuntamiento que ofrece una solución, que puede tener su recorrido

Dice que “existe otra solución que podría ser mucho más efectiva y mucho más económica, que es aprovechar el trazado, sin vías, y comunicarlo con un autobús eléctrico”

Es una idea más, que no es descabellada

Difícilmente se pondrá en práctica, porque se lanza desde la oposición y ya se sabe, el rodillo municipal no admite ideas que no sean de los tuyos

La Plataforma per la Defensa d’un Ferrocarril Públic i de Qualitat (pdf.camp) i l’Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP), conjuntament amb entitats veïnals i ecologistes, han organitzat una protesta festiva aquest dissabte a l’estació de tren de Salou per exigir que s’aturi el desmantellament de la línia de la costa de Salou-Cambrils previst amb la posada en marxa del Corredor Mediterrani.

Les entitats en defensa del transport públic subratllen que no té sentit deixar sense servei ferroviari els 675.000 passatgers a l’any que registra aquesta via. Així mateix, insisteixen que la declaració d’impacte ambiental del Corredor, que avala el desmantellament, està «caducada» i no s’ajusta a la normativa mediambiental vigent. Durant la jornada, el col·lectiu ha recollit signatures que presentaran a les administracions i que definiran les «noves estratègies» per defensar el transport públic.

Prop d’un centenar de persones s’han concentrat a les andanes de l’estació de tren de Salou per rebutjar el desmantellament de la via de la costa entre els municipis de Salou i Cambrils. Tot just després de l’arribada d’un regional a l’estació, els concentrats han tallat la via del tren, de forma simbòlica, durant uns minuts per mostrar-hi el seu rebuig frontal. La protesta, sota el lema ‘Salvem la línia Salou-Cambrils. Integració SÍ – Desmantellament NO’, ha començat amb un esmorzar popular, seguit d’una actuació d’una banda de percussió i amb la lectura d’un manifest per part dels representants de les entitats organitzadores.

De fet, els portaveus de la PTP i de la pdf.camp han remarcat que el desmantellament va en contra de la llei de canvi climàtic i que atempta contra els passatgers que l’usen diàriament. «Seria la primera vegada en democràcia que es desmantella un servei que funciona, no entenem aquesta actitud de menyspreu del Govern», ha sostingut el vicepresident de la PTP, Manel Ferri, que lamenta que la Generalitat no en demani el traspàs.

A la vegada, ha recordat que fa aproximadament un mes van presentar una querella al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per denunciar que hi ha arguments suficients per mantenir la mobilitat. Un avís, ha dit Ferri, al Govern, al govern espanyol i als ajuntaments impulsors, atès que és la primera vegada que la plataforma denuncia en 25 anys.

A més, segons el portaveu de la pdf.camp, Carlos Montejano, el darrer retard en la posada en marxa del corredor «juga» a favor seu per fer sentir la seva veu i esdevenir interlocutors en una taula per al transport públic. A més, també han demanat que el Govern reclami el traspàs de les competències -del desmantellament i de la integració de la via- que actualment correspon al govern espanyol.

Per tot plegat, han recollit signatures que elevaran a les administracions corresponents per plantejar «noves estratègies de continuïtat» i perquè no confien en la viabilitat del projecte del tren-tram entre Cambrils i Salou-PortAventura. «Si hi ha desmantellament mai més hi haurà aquí xarxa ferroviària», ha assegurat Ferri.

Tot i això, el Departament de Territori i Sostenibilitat va encarregar al mes de març a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) la redacció de l’estudi informatiu, de la declaració d’impacte ambiental i del pla especial ferroviari per a implantar el tramvia en aquesta zona.

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.