Una desena d’entitats participen al taller del Pla de Mobilitat Urbana

Noticias

Éste es la 3er encuentro en el que participamos como entidad vecinal.

Aunque formulamos la pregunta de qué sirvieron los otros Talleres participativos, no entendimos ni comprendimos las explicaciones que nos dieron

Tuvimos la impresión de que cada gobierno municipal quiere tener el suyo, qué más da que ya se hubiesen empezado otros

No puede considerarse una pérdida de tiempo, pero si que no0s sorprendió que nada de lo que se había hecho antes no tuviera nada de aprovechable

Vamos, que colaboramos, lo volveremos a hacer y quizás algún día veamos que sirve para algo

En el taller participatiu es va plantejar la pregunta «Com t’imagines la mobilitat a Cambrils al 2028?»

Imatge del taller participatiu que es va fer a la sala de plens de l’Ajuntament

El Consell de Mobilitat i Seguretat de Cambrils es va reunir, aquest passat dimarts, per realitzar un taller participatiu del Pla de Mobilitat Urbana del municipi, que està elaborant l’Ajuntament de a través de l’empresa municipal Aparcam. L’activitat, que es va portar a terme a la Sala de Plens, va comptar amb una àmplia participació: representats d’associacions de veïns, comercials, turístiques, educatives, de dones i del món de la mobilitat i sostenibilitat, així com representants polítics, de cossos de seguretat i de l’Associació del Transport Metropolità (ATM). A més, en aquesta ocasió el Consell es va obrir a la participació de la ciutadania a títol individual, que prèviament es va poder inscriure en la jornada.

La sessió va començar amb la presentació dels treballs realitzats en la primera part de confecció del Pla Mobilitat. Aquesta introducció prèvia va incloure el resum i les conclusions de les dades recollides durant els períodes d’estiu i d’hivern dels diferents sistemes de desplaçament i de les infraestructures per on circulen els vianants i PMR, les bicicletes, el transport públic, els vehicles a motor particulars i les mercaderies.

«Com t’imagines la mobilitat a Cambrils al 2028?»

Posteriorment, es va realitzar el taller en diferents grups d’assistents que van tenir l’ocasió d’aportar 48 idees i suggeriments de millora pel municipi tot responent a la pregunta «Com t’imagines la mobilitat a Cambrils al 2028?» (que seria la data d’horitzó per anar completant les diferents propostes que recollirà el Pla de mobilitat).

El debat i les aportacions van girar al voltant dels aspectes com els espais per a vianants, la xarxa de carril bici, la convivència entre els diferents mitjans de transport, l’oferta d’aparcament i el transport públic urbà, entre altres. El taller va concloure amb l’objectiu proposat d’obtenir una jerarquització d’objectius i  suggeriments de millora pels diferents modes de desplaçament.

El procés participatiu també preveu la realització d’entrevistes sectorials, individuals i grupals, i sessions de retorn per presentar el projecte. Trobareu la informació del Pla de mobilitat urbana i les vies de participació a https://plamobilitatcambrils.cat.

Deja un comentario, solo usuarios registrados

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.